Покупателната способност на парите в депозити рязко намалява

0
Стойне Василев: На банките не им трябват пари в момента и затова дават ниски лихви
Стойне Василев: На банките не им трябват пари в момента и затова дават ниски лихви

Стойне Василев: На банките не им трябват пари в момента и затова дават ниски лихви

Депозитите на домакинствата в банките в България са над 76 млрд. лв. На банките не им трябват пари в момента, има висока ликвидност и затова дават ниски лихви“, коментира в предаването „Тази сутрин“ по bTV финансовият консултант Стойне Василев.

„За последните три години – от началото на COVID пандемията, всеки със 100 лв. депозит в банка, е загубил покупателна способност около 30 лв.“, обясни финансовият консултант.

Той напомни, че има финансови инструменти, които носят по-високи лихви, но са по-рискови.

Инфлацията намалява, но цените продължават да се увеличават, просто с по-бавни темпове. Намаляване на цените няма да има, докато не дойде дефлация, а такова събитие не се очаква следващите 2-3 години“, коментира още Стойне Василев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари