Погват доктор Георгиев за починалото бебе

0
Случаят с починалото бебе на националния футболист Радослав Димитров и съпругата му Виктория ще бъде проверяван от Агенция "Медицински одит"
Случаят с починалото бебе на националния футболист Радослав Димитров и съпругата му Виктория ще бъде проверяван от Агенция "Медицински одит"

Случаят с починалото бебе на националния футболист Радослав Димитров и съпругата му Виктория ще бъде проверяван от Агенция "Медицински одит".

Това съобщиха от Министерството на здравеопазването, където са се самосезирали за трагедията от публикацията във вестника, предаде "България Днес".

Агенцията, която е позната като Медицинския ДАНС, ще провери всички обстоятелства около смъртта на момиченцето, което почина в 8-ия месец в утробата на майка си.

Радослав и Виктория твърдят, че основната вина за смъртта има д-р Георги Георгиев от АГ болницата във Варна, защото неглижирал състоянието на бременната жена и определил изтичането на околоплодните й води като "напикаване". Драмата се разиграла между 28 и 31 август, когато окончателно стана ясно, че плодът е мъртъв. Според семейството водите на жената са изтекли, плацентата се е отлепила и това е довело до задушаването на детето. Лекарят обаче отвърна, че не чувства вина и съвестта му е чиста, защото "не съм проявил нехайство, немарливост или нежелание да се занимавам със случая".

"На базата на публикацията във вашия вестник се самосезирахме и подадохме сигнал до Изпълнителна агенция "Медицински одит", които ще разгледат случая. Проверката ще продължи няколко дни, а след това всички заинтересовани лица ще бъдат уведомени за резултатите", обясниха пред от здравното министерство.

Радослав и Виктория признаха, че очакват справедливо решение за съдбата на доктора. "Нека повече жени разберат какъв човек е Георгиев и да не ходят при него, защото могат да се сблъскат със същото ужасно отношение, което получих аз. Нямам думи да опиша как няма никаква човещина у този доктор", коментира опечалената Виктория.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари