Нека повече жени разберат, че няма човещина в доктор Георгиев!

0

Това съобщиха от Министерството на здравеопазването, където са се самосезирали за трагедията от публикацията във вестник "България Днес".

Агенцията, която е позната като Медицинския ДАНС, ще провери всички обстоятелства около смъртта на момиченцето, което почина в 8-ия месец в утробата на майка си.

Радослав и Виктория твърдят, че основната вина за смъртта има д-р Георги Георгиев от АГ болницата във Варна, защото неглижирал състоянието на бременната жена и определил изтичането на околоплодните й води като "напикаване". Драмата се разиграла между 28 и 31 август, когато окончателно стана ясно, че плодът е мъртъв.

Според семейството водите на жената са изтекли, плацентата се е отлепила и това е довело до задушаването на детето. Лекарят обаче отвърна, че не чувства вина и съвестта му е чиста, защото "не съм проявил нехайство, немарливост или нежелание да се занимавам със случая".

"На базата на публикацията във вашия вестник се самосезирахме и подадохме сигнал до Изпълнителна агенция "Медицински одит", които ще разгледат случая. Проверката ще продължи няколко дни, а след това всички заинтересовани лица ще бъдат уведомени за резултатите", обясниха пред "България Днес" от здравното министерство.

Радослав и Виктория признаха, че очакват справедливо решение за съдбата на доктора. "Нека повече жени разберат какъв човек е Георгиев и да не ходят при него, защото могат да се сблъскат със същото ужасно отношение, което получих аз. Нямам думи да опиша как няма никаква човещина у този доктор", коментира опечалената Виктория.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари