Погребаха красивата Нина в Англия

1
Преди дни смъртта на красивата българка потресе жителите на Бевърли
Преди дни смъртта на красивата българка потресе жителите на Бевърли

През 2000 година българското семейство Паунови се заселва в Бевърли, Йоркшир, Източна Англия с 5-годишната си дъщеричка Нина. Бащата Веселин, доктор по биохимия, е назначен за преподавател във факултета по химия на Университета в близкия град Хъл.

Преди дни смъртта на красивата българка потресе жителите на Бевърли, потопи в скръб близките ѝ и натъжи многобройните ѝ приятели. Трупът на 20-годишната студентка бе намерен на 8 септември на поле в глух район на 7 км от града до селцето Етън. Наблизо откриха паркирана колата ѝ, съобщава „24 часа".

Полицията не разкри причината за гибелта на момичето, но каза, че не смята смъртта за подозрителна. Все пак случаят е предаден на следовател.

Трагедията бе гръм от ясно небе за всички около Нина. "Семейството е съсипано. Стана толкова неочаквано, но се опитваме да сме силни - каза пред в. "Бевърли Гардиън" вторият баща на девойката Джим Макгивърн. Нина се чувствала добре в новото семейство, което майка ѝ Невяна създала с Джим. Била особено привързана към по-малката си сестра - 11-годишната Марина.

Това лято за ваканцията студентката пристигнала при семейството си от Манчестър, където учи мода и маркетинг. Била ведра, весела. Често излизала с приятели, които я смятали за едно от най-очарователните момичета в града. "Бе красавицата на Бевърли", казва нейната съученичка Оливия Окстън.

През април 2014 г. българката обявява във Фейсбук, че има връзка със Самюъл Скот. Пуска много снимки с него - засмяна, елегантна. Луда по пътешествията, през последната година тя е в Париж, Амстердам, Ибиса, България. Дни преди да почине се стягала за Менорка.

Приятелите не могат да преглътнат факта, че Нина вече няма да е сред тях. "Бях при майка ѝ, тя помоли всички да отидем на опелото в градската катедрала на 25 септември, за да се сбогуваме с нея. Нина би искала да бъдем страшно изтупани. Затова облечете се възможно най-шик и сложете скъпи обувки", писа във Фейсбук приятелката ѝ Лоти Ариана Роуз Прат. Пред Нина Паунова на Острова се очертавала обещаваща кариера на моден дизайнер. Имала дарба, амбиции. "Модата бе голямата ѝ страст, живееше за нея. Обожаваше хубавите дрехи и грим", казва майка ѝ Невяна.

Българката завършва с отличие изкуство и дизайн в йоркширския "Бишъп Бъртън Колидж". Печели стипендия и записва същата специалност в Манчестърския университет. Тази година щеше да ѝ е последната в университета, преди да се впусне в попрището на дизайнер.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари