Подробности за издирвания тунизиец, извършил терористистичния акт в Берлин

0
Немската полиция издирва тунизиеца Анис А.
Немската полиция издирва тунизиеца Анис А. Видео: Focus.de

Като подбудители определят полицейските органи хората, считани за способни на терористичен акт. Но те все още не са извършили престъпление, те живеят в свобода и да се държат законно. Опасни са – предполагаеми бъдещи нарушители. През октомври федералното правителство съобщи следните данни: 531 ислямистки подбудители присъстват на територията на Германия. По-голямата част са от големите градове, 97 от тях са обърнати във вярата, съобщава focus.de

Според  няколко немски медии, сред които е и „Spiegel", заподозреният за атентата в Берлин, при който камион се вряза в коледен базар и причини смъртта на 12 души, е издирваният тунизиец Анис А. Това става ясно от оповестения открит паспорт. Заподозреният е роден през 1992 г. в Tataouine. Следователите вече са подали до прокуратурата заявление за национално  издирване. Вестник "Билд" съобщи, че 23-годишният заподозрян е бил известен като подбудител.

По-рано стана известно, че следователите към нещо след NRW Track: The заподозрян Анис А. бе временно регистриран в център на бежанец в Emmerich в северозападната част на страната и се казва, че временно е живял с предполагаеми джихадисти в Дортмунд.

След нападението в Берлин следователите  имат нова диря, която се предполага, че води в салафитските кръгове в западната част на страната. Това съобщава списанието „Report München ".Следователно на местопрестъплението полицията трябва да е открила даващ информация документ.

Повече подробности за Анис А.

Анис А. е известен на полицията в областта. Той бе арестуван през август в Фридрихсхафен с фалшив италиански документ за самоличност и пуснат малко по-късно. Това съобщихаот центъра за бежанци в Емерих, където той е бил, но е отписан по-късно от службите по собствена инициатива.

Тунизиецът се премества в околностите на проповедника Ахмад А. Абделазиз, наричан Абу Валаа, който бе арестуван през ноември. Така Анис A. временно е живял в Дортмунд при Бобан С. Бобан С. е в тесни връзки с Абу Валаа. За Бобан С. е установено, че е проповядвал  въоръжен джихад и има връзки с IS.

Анис А. трябва да е човек, който е източник на полицията в Северен Рейн-Вестфалия. Той е трябвало да попита Бобан С. дали могат да получат огнестрелни оръжия. Полицията е трябвало да следи телекомуникациите. Така случаят става политически взривоопасен. Следовател, който говори с NDR, WDR и Süddeutsche Zeitung, заяви, че е ясно защо Анис A. е избягал извън полезрението на полицията. През декември той е трябвало да извърши акт, пише следящ отблизо съботията немски гражданин в коментар под статия в Süddeutsche Zeitung.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари