Подготвят нова наредба за основните дейности, покривани от Здравната каса

0
Тя е съобразена с препоръките на Върховния административен съд, който отмени съществуващата съобщи здравният министър Кирил Ананиев
Тя е съобразена с препоръките на Върховния административен съд, който отмени съществуващата съобщи здравният министър Кирил Ананиев Снимка: БГНЕС

Министерството на здравеопазването подготвя нова наредба за основния пакет дейности, които се покриват от Здравната каса, която е съобразена с препоръките на Върховния административен съд, който отмени съществуващата съобщи здравният министър Кирил Ананиев при посещението си в Добрич.

Работи се и по проекта за Националния рамков договор, предава БНР.

Няма да се получи вакуум след отмяната на Наредба 3, тъй като новата ще бъде готова преди започването на новата финансова година, съобщи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев при откриването на новия скенер в болницата в Добрич.

Въпрос е оттук нататък да приемем бележките и констатациите на ВАС и в новия рамков договор, и в новата наредба, която ще стане много скоро факт, да бъде поправена“, каза той.

По думите на министър Ананиев опасенията на Центъра за защита на здравеопазването, че след отмяната от страна на съда на Наредбата настоящите договори са невалидни, са неоснователни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Добре, че наближава Великден, че и аз да чукна нещо...

Харесай Дунавмост във Фейсбук