Под 40 души са на болнично лечение с Ковид-19 в Русенско

0
Четвърти ден без починали от коронавирус в областта
Четвърти ден без починали от коронавирус в областта Снимка: Dunavmost

Три нови случая на COVID-19 са установени в Русенско за последните 24 часа, това сочат данните на Регионалната здравна инспекция.

Всички заразени с коронавирусна инфекция са от община Русе. През вчерашния ден няма оздравели, но също така няма и починали за четвърто поред денонощие. От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта станаха 14239, а преболедувалите 13223. Активните случаи са 113. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 37, като 14 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 212, от които 34 са за интензивни грижи.

Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 903, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 517 от тях са мъже, 386 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

До момента в областта са извършени 43335 имунизации, като повторна доза са получили 19814 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил. Само за последното денонощие са поставени 256 ваксини, като преобладаващата, като 136 от тях са свързани с първи прием на някои от препаратите.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на седмо място по заболеваемост в страната наравно с Варна, Видин, Габрово, Добрич, Смолян и Ямбол. Разликата между повечето области е едва от по един – два случая. Без заразени за последните 24 часа са пет области. Става дума за Пазрарджик, Разград, Силистра, Търговище и Хасково.

До края на седмицата е осигурен „зелен коридор“ в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе. Без предварително записване на час всеки делничен ден ваксини ще бъдат поставяни там от 08.00 ч. до 15.00 ч.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари