Почти приключи ремонтът на пътя край "Метро"

0
До няколко дни ще завърши ремонтът на компрометирания вследствие на пропадане участък при 4-ти километър на пътя Русе – Велико Търново
До няколко дни ще завърши ремонтът на компрометирания вследствие на пропадане участък при 4-ти километър на пътя Русе – Велико Търново Видео: КИС 13

До няколко дни ще завърши ремонтът на компрометирания вследствие на пропадане участък при 4-ти километър на пътя Русе – Велико Търново.

Там в резултат на обилни валежи през ноември и декември 2014 година се получи слягане на терена, което повреди пътната настилка. Пропадането обхвана дясната лента за движение и част от лявата  в продължение на около 60 метра.

Едва през ноември миналата година, пътноподдържащата фирма в област Русе е внесла технологичен проект за извършване на строително-монтажни работи на засегнатия участък.

С допълнително задание по договора за текущ ремонт и поддържане бяха осигурени необходимите около 300 хиляди лева за извършване на цялостно възстановяване на деформирания участък, в съответствие с технологичния проект.

Реално ремонтът започна в началото на март тази година. Първо бяха отстранени всички асфалтови пластове и бе стабилизирана земната основа. В момента продължава изграждането на насип и трамбоването на терена.

Очаква се до дни движението на автомобили в участъка да бъде възстановено.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари