Почистват скалите край хижа "Алпинист"

1
В Деня на Земята – 22 април, всички желаещи русенци могат да се включат в акцията край хижа „Алпинист“
В Деня на Земята – 22 април, всички желаещи русенци могат да се включат в акцията край хижа „Алпинист“ Снимка: Facebook

В Деня на Земята – 22 април, всички желаещи русенци могат да се включат в акцията край хижа „Алпинист“

Целта на организаторите на събитието – Алпийският клуб към ТД „Приста“ и Клубът по катерене „Академик“ от град Русе е да бъдат почистени маршрутите за катерене край хижа "Алпинист".

В последните години растителността завзе пътя и закри достъпа до маршрутите за катерене. С помощта на Община Русе и Кметството на Басарбово ще бъдат изрязани храстите. След това е необходимо те да бъдат изнесени настрани, за което ще са нужни повече хора. Също така, в кариерите под скалите, с времето са натрупани големи количества отпадъци, които е крайно време да се премахнат.

"Да изчистим всичко е амбициозна задача, но трябва да започнем от някъде", казват организаторите във фейсбук и канят всички желаещи русенци да се присъединят към благородната акция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари