Починалите от Ковид-19 са три пъти повече от официалната статистика

0
Това сочи нов доклад на Световната здравна организация (СЗО), огласен днес
Това сочи нов доклад на Световната здравна организация (СЗО), огласен днес Снимка: Дойче Веле

Починалите с диагноза КОВИД-19 по света са близо три пъти повече от официално обявените

Това сочи нов доклад на Световната здравна организация (СЗО), огласен днес, предаде Ройтерс и БТА.

Според тази най-изчерпателна досега оценка на глобалното въздействие на коронавирусната пандемия до края на 2021 г. в света са регистрирани 14,9 милиона смъртни случая, свързани с причиняваното от новия коронавирус заболяване. Официалният брой смъртните случаи, приписвани на КОВИД-19 и докладвани на СЗО за периода януари 2020 г. -декември 2021 г., възлиза на малко повече от 5,4 милиона, се казва в доклада.

Здравната агенция на ООН твърди, че допълнителният брой включва не само хора, чиято смърт е свързана с коронавируса, но и починали заради липса на достъп до лечение, когато здравните системи са били претоварени със заразени с коронавируса. Отчитат се също предотвратените смъртни случаи по време на пандемията, например заради по-малкия риск от пътни инциденти по време на локдауните.

Освен това реалните числа са много по-големи от официално оповестените заради неадекватното съобщаване на броя на смъртните случаи в някои държави. Според СЗО близо половината от непреброените досега смъртни случаи са в Индия, където по данни на базираната в Женева агенция заради пандемията са починали 4,7 милиона души, главно в периода май-юни 2021 г.

Официалните данни на Делхи гласят, че в периода януари 2020 г. - декември 2021 г. смъртните случаи са около 480 хиляди. Други независими проучвания установяват, че смъртността в Индия, свързана с коронавирусната пандемия, е много по-голяма, отколкото официално са съобщавали индийските власти. Например сп. "Сайънс" твърди, че три милиона индийци са починали след заразяване с вируса, отбелязва Ройтерс.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    СЗО и "истина" са две взаимно изключващи се неща. СЗО е частна терористична организация, спонсорирана от ПСИХОПАТИ като Рокфелер, Бил Гейтс, Байдън и други подобни рептилии. Нова ПЛАНдемия ни готвят очевидно. Ама няма да стане тоя път. Инициативен комитет начело с доц.Мангъров, д-р Георги Тодоров, д-р Пламен Пасков и куп юристи, инициира ФИЗИЧЕСКА /не виртуална!!!/ подписка за: неподписване от страна на България на "пандемичното споразумение" и за напускане на България на СЗО. На фейсбук страницата на БАДЖ има указанията, бланките и сроковете. ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ, ако не искате наесен отново да играете на ПЛАНдемия и локдауни.
  • 2
    3
    СЗО
    Чакам да си признаят, че манипулираха статистиката с цел да се продават повече експериментални мъзгочи, наречени "ваксини". И да бъдат съдени за престъпления срещу човечеството!
  • 4
    2
    вЕрвайте ни!
    И съответните указания от НЗОК до лекари и здравни заведения: "Кодиране на случаи, причинени от Коронавирус" https://www.nhif.bg/news_page?id=420410&page_id=422584 Диагноза Ковид, а не грип/настинка, се вписва при: (цитати от документа) "неубедителни или липсващи (!!!) лабораторни изследвания" - (т.е. дори ИЗОБЩО И БЕЗ ТЕСТ) но има симптоми (кашлица, температура, каквито май са и при всеки грип, настинка.....) Диагноза Ковид се вписва и при потвърдено лабораторно изследване (положителен тест) "НЕЗАВИСИМО ОТ ТЕЖЕСТТА на клиничните признаци или симптоми". Или напълно здрав човек отишъл да се тества за да пътува или по настояване на шефа, или от страх за собствено успокоение и се оказал с положителен тест се вписва като Ковид случай.
  • 3
    1
    вЕрвайте ни!
    Д-р Стойчо Казаров разкри истината за смъртността от COVID-19 - как е прието от СЗО да се изчислява в целия свят още на 24 август 2021 г. Интервю- минута 12:40: - Кога ще започнете да правите разлика между умиращ със ковид и умиращ от ковид, защото в статистиката всички са умрели ОТ ковид? - Така е прието от СЗО..... Така е прието да се изчислява заболяването от самото начало, така се изчислява В ЦЕЛИЯ СВЯТ. Със сигурност за много от тези хора ковида е просто съпътстващо заболяване, истинската причина за смъртта е друго тежко хронично страдание, но така се отчитат в световен мащаб и е по-добре след като веднъж е прието да продължат да се отчитат така за да могат да бъдат сравнявани даннита. А експертите знаят за какво става дума, наясно са с това, че не ковид във всички тези случаи е непосредствена причина за смъртта" https://www.youtube.com/watch?v=1UZwKbJTh0o
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари