СЗО отчете рязък скок на случаите на Ковид-19

0
Регистриран е ръст от 63% за месец
Регистриран е ръст от 63% за месец

Регистриран е ръст от 63% за месец

Рязко увеличение на заболеваемостта от COVID-19 отчете Световната здравна организация (СЗО) през последните 28 дни, съобщиха западни издания. От 24 юли до 20 август е регистриран ръст от 63% в случаите спрямо предходните 28 дни, предава 24 часа.

От СЗО уточняват, че във въпросния период са докладвани близо 1,5 млн. заболели от COVID-19 и над 2000 смъртни случая. Пояснява се, че въз основа на тези данни броят на регистрираните случаи на COVID-19 се е увеличил с 63%. Починалите обаче са намалели с 48%. СЗО подчерта, че статистиката вече не е толкова точна, тъй като се правят все по-малко тестове.

Докато хората масово се завръщат от летните си ваканции и децата започват учебната си година, правителствата, регулаторите и производителите на ваксини се подготвят за есенния бустер. Въпреки че масово хората вече не обръщат голямо внимание на заболяването, експерти сочат, че е рано COVID да се третира като сезонен вирус, тъй като нивата на хоспитализация са ниски, но нарастват.

Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията предупредиха миналата седмица, че нов подвариант - ВА.2.86, може да е по-способен да причини инфекция при хора, които преди са имали COVID или са били ваксинирани срещу него. Оттам призоваха уязвимите да носят маски на публични места.

Същевременно ново британско проучване може да обясни как кръвни съсиреци в мозъка или белите дробове предизвикват някои често срещани симптоми на “дълъг COVID”, включително мозъчна мъгла и умора. Изследвани са 1837 души, приети в болница поради COVID. Според учените два кръвни протеина показват, че микросъсиреците са една от причините за дълготрайното лошо здраве много след като тестът за COVID е отрицателен.

Учените от университетите “Оксфорд” и “Лестър” подчертават, че изследването обхваща само хоспитализирани пациенти. Необходими са допълнителни изследвания, преди да се предложат потенциални лечения. Дълъг COVID може да се развие и след по-леки инфекции.

Смята се, че 16% от хоспитализираните пациенти имат проблеми с мисленето, концентрацията или запомнянето в продължение на поне шест месеца.

Това е комбинация от данните за здравето на някого преди самото разболяване и случващото се след него, което води до последици за физическото и психическото здраве”, поясни професорът по респираторна медицина в “Лестър” Крис Брайтлинг.

Университетският преподавател д-р Саймън Ретфорд от Ланкашир например прекара две седмици в кома, след като зарази COVID през октомври 2020 г. На семейството му било казано да очаква най-лошото. Сега обаче той се е възстановил на 60-70% от предишното си положение. Все пак още има проблеми с концентрацията, загуба на краткотрайна памет и на мисълта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    7
    а ти прочете ли доклада?!?
    ако не си, поне прочети заключението: SUMMARY AND CONCLUSION Review of the available data for this cumulative PM experience, confirms a favorable benefit: risk balance for BNT162b2. Pfizer will continue routine pharmacovigilance activities on behalf of BioNTech according to the Pharmacovigilance Agreement in place, in order to assure patient safety and will inform the Agency if an evaluation of the safety data yields significant new information for BNT162b2. Да не се чудиш BNT162b2 е кода на ваксината за Ковид на Файзер. Или не четеш английски и препостваш препратки от антиваксърски сайтчета, щото препратката която си дал не е нищо повече от скрийшот на първата страница на доклада, а доклада можеш да прочетеш тука - https://phmpt.org/wp-content/uploads/2021/11/5.3.6-postmarketing-experience.pdf
  • -12
    6
    Pfizer
    Доклад на Pfizer показва, че компанията Е ЗНАЕЛА от февруари 2021 г., че нейната иРНК COVID инжекция убива хора Искане по Закона за свобода на информацията (FOIA) от 2021 г. създаде това, което стана известно като „Поверителния доклад на Pfizer“, показвайки, че компанията е знаела през цялото време, че инжекцията е смъртоносна. Инжектирането на иРНК причини повече от 1200 докладвани смъртни случая и десетки хиляди докладвани нежелани събития, за които знаем , само в рамките на първите два месеца след пускането му в средата на декември 2020 г. Имаше също така 23 докладвани случая на спонтанни аборти от 270 бременности и повече от 2000 доклада за сърдечни заболявания. Pfizer получи всички тези доклади до края на февруари 2021 г. и самата компания потвърди, че нейните инжекции са отговорни за „непредумишлено убийство“. Въз основа на тези доказателства Pfizer имаше отговорност по това време съгласно закона незабавно да оттегли инжекцията, но не направи такова нещо. Вместо това Pfizer продължи да инжектира стотици милиони хора по целия свят със своите иРНК инжекции. Благодарение на одобрението на Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) и приемането от Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC), Pfizer отново масово инжектира обществеността с още повече иРНК инжекции . Прочетете пълния доклад на Pfizer в неговата цялост тук (https://archive.ph/M6JBr). https://www.naturalnews.com/2023-09-18-secret-pfizer-report-mrna-covid-jab-killer.html
  • -20
    5
    До 4
    Сигурен ли си,че Копейкин не се радва на добро здраве и завидно финансово състояние?
  • 22
    4
    2 до 3:
    Да се радват, даже много да се радват на броените дни от тъпия си живот! Че няма да е за дълго! Не познавам „ваксиниран“, който да не е дал фира по един или друг начин! „Ваксината“ бави, но не прощава глупостта! Тик-так, тик-так!
  • -27
    3
    До 2
    Да,но те се радват на живота,а вият такива притикани тарикати като теб!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари