Починалата Даниела е получила белодробна тромбоемболия

0
По принцип тези усложнения са с почти 100-процентна смъртност
По принцип тези усложнения са с почти 100-процентна смъртност

37-годишна родилка е починала в Акушеро-гинекологичното отделение на болницата в Асеновград след усложнение при планирано раждане със секцио.

Сигналът за смъртния случай на 37-годишната Даниела е подаден в РУ Асеновград от управителя на МБАЛ Асеновград вчера следобед. 

Той е докладван на дежурен прокурор и е образувано следствено дело срещу неизвестен извършител за извършено престъпление по чл.123, ал.1 от НК, 

От МБАЛ-Асеновград заявиха, че са възникнали много тежки усложнения, които почти винаги водят до фатален край. Чакат се резултатите от аутопсията, за да се разберат точните причини за смъртта на родилката. 

"Белодробна тромбоемболия и нарушение в кръвосъсирването – са двете тежки нарушения, които са се получили около час и половина след раждането", обясни завеждащия АГ отделението в асеновградската болница д-р Червенков, предава ТrafficNews.bg.  

По принцип тези усложнения са с почти 100-процентна смъртност, допълни той. 

Според него те са били абсолютно непредсказуеми и нямат никакво отношение към бременността на жената или възрастта й. 

В цял свят е много трудно предварително да се диагностицира рискът от възникване на белодробна тромбоемболия. Освен бременните, възрастните хора, страдащите от онкологични заболявания в малкия таз, предразположени към риск от белодробна тромбоемболия са хората с разширени вени, дамите, които ползват неконтролирано контрацептиви, и наркоманите.

Белодробната емболия е водеща причина за майчина смъртност в развитите страни. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари