Почина похитителят на българин в Амстердам

1
27-годишният мъж взе заложника в магазин на "Apple" и поиска откуп от 200 милиона евро в криптовалута
27-годишният мъж взе заложника в магазин на "Apple" и поиска откуп от 200 милиона евро в криптовалута Снимка: Dim Balsen/ANP/AFP

27-годишният мъж взе заложника в магазин на "Apple" и поиска откуп от 200 милиона евро в криптовалута

Нападателят, 27-годишен мъж от Амстердам, взе заложника в магазин на "Apple" и поиска откуп от 200 милиона евро в криптовалута.

Той заплаши, че ако исканията му не бъдат удовлетворени, ще се самовзриви. Полицията заяви, че той е бил въоръжен с пистолет и автоматично оръжие. Властите констатираха, че заподозреният наистина е носел със себе си взривни устройства, които обаче не са били активирани, информира БТА.

Полицейският началник в града Франк Паав каза, че "заложникът изигра ролята на нещо като герой в част от секундата, която имаше на разположение, и направи пробив в ситуацията. В противен случай можеше да е една много дълга и неприятна нощ, а може би и повече".

Полицията не обяви самоличността на българина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари