Почина писателят Виктор Барух

0
На 102 години почина големият български писател от еврейски произход Виктор Барух
На 102 години почина големият български писател от еврейски произход Виктор Барух

На 102 години почина големият български писател от еврейски произход Виктор Барух

Той е единственият български журналист, който през 1961 година отразява историческия процес в Йерусалим срещу нацисткия офицер Айхман, главно действащо лице по времето на Холокоста. Адолф Айхман организира депортирането на евреите към лагерите на смъртта.

Виктор Барух в роден е на 2 юни 1921 година в София. Следва право и история в Софийския университет, но страстта и съдбата му е литературата.

Работи като журналист и редактор в различни издателства. Понася всички трудности и тегоби, стоварени върху еврейското население през времето на Втората световна война. Еврейската тема е в основата на неговите произведения, пише bTV.

"Отречени от закона“ е преведена на 7 езика. "Завоевателката“, "Сватбени свещи“, "Японска кукла“, "Деца на града", са само част от големите творчески успехи на Виктор Барух.

Новината за кончината на Барух съобщи проф. Александър Оскар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари