Почина Мама Вася, председател на Съюза на ветераните от войните в Русе

1
През миналата година със заповед на министъра на отбраната тя беше наградена с юбилеен медал „75 години от Втората световна война”
През миналата година със заповед на министъра на отбраната тя беше наградена с юбилеен медал „75 години от Втората световна война”

На 94 години си отиде от нас старши лейтенант Васила Стоилова Илиева, председател на Областната организация на Съюза на ветераните от войните на България в Русе

 Мама Вася, както всички я наричат, отива на фронта когато е на 17 години и половина, пише PAN.bg. Записва се доброволка и до 1945 година спасява като санитарка стотици войнишки животи. През миналата година със заповед на министъра на отбраната тя беше наградена с юбилеен медал „75 години от Втората световна война”.

Разделяме се с един от най-обичаните ръководители на Съюза на ветераните от войните на България. До последно Мама Вася мислеше за своите бойни другари, за техните потомци и работеше за достойното им съществуване. Не се примиряваше с неправдите, намираше път до всеки един от тях, успяваше да убеди представителите на местната власт за решаване проблемите на ветераните.

Съболезнования до близките на Мама Вася изказват председателят на Съюза на ветераните от войните на България доц. д-р Иван Сечанов и цялото ръководство на организацията.

Поклон пред светлата ѝ памет! Да почива в мир!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари