Почина легендарен треньор на школата по кану-каяк в Русе

2
Иван Стефанов Иванов си отиде на 88 годишна възраст в болницата в Русе
Иван Стефанов Иванов си отиде на 88 годишна възраст в болницата в Русе Снимка: БГНЕС

Иван Стефанов Иванов си отиде на 88 годишна възраст в болницата в Русе

Днес след продължително боледуване в болницата в Русе, на 88 годишна възраст почина заслужилият треньор по кану-каяк Иван Стефанов Иванов, съобщиха негови близки.

През 1966 година Иван Стефанов е поканен и назначен от ръководството на физкултурно дружество "Дунав" Русе за старши треньор, като донася за града десетки медали от държавни първенства и Спартакиади. Стефанов открива и подготвя Иван Бурчин, който през 1972 година завоюва първото олимпийско отличие в кану-каяка за България от игрите в Мюнхен. По този повод Община Русе удостоява Иван Стефанов с почетен знак на града, а ЦС на БСФС - със званието "Заслужил треньор".

През 2015 г. Иван Стефанов получава медал "За заслуга" за големите му постижения в областта на спорта от президента Росен Плевнелиев.

Изказваме съболезнования на семейството и близките!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Аз
    Голям мъж е бил. Бог да го прости!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари