Бъдещето на децата от клуб по кану-каяк „Георги Демирев“ остава неясно

0
Треньорките Ева Пашева и Маринела Цонева смятат, че проблемът всъщност не е решен, а е сложен „на трупчета“
Треньорките Ева Пашева и Маринела Цонева смятат, че проблемът всъщност не е решен, а е сложен „на трупчета“ Видео: Русе Медиа

Неясно остава бъдещето след 7 август за децата, които тренират в русенския клуб по кану-каяк „Георги Демирев“

Преди дни бе постигнато компромисно решение – с намесата на кмета Пенчо Милков, те да имат достъп до базата, за да могат да се подготвят за Държавното първенство. На среща с родителите председателят на клуба Цвета Демирева ги е информирала, че след това базата няма да може да се ползва.

Треньорките Ева Пашева и Маринела Цонева смятат, че проблемът всъщност не е решен, а е сложен „на трупчета“, пише Русе Медиа.

Както стана ясно, напрежението е заради междуличностни отношения между треньорките и Цвета Демирева, които за момента не са изгладени. Потърпевши обаче се оказват децата и затова и треньорките, и родителите искат да се намери трайно решение.

Тези деца са ученици на Спортното училище, започват на 1 септември новата учебна година, а няма да има къде да тренират. Ние сме дошли да ги обучаваме, да провеждаме тренировъчен процес и да реализираме техния труд. Не сме дошли нито да водим войни, нито да слагаме червени линии. Трябва да има разум в това нещо, нека русенската общественост да погледне много сериозно. Това е общинска база и тя е дадена за спортна дейност. Трябва да се намери консенсусно решение между общината, Цвета Демирева и Спортното училище и наистина децата да бъдат допускани до гребната база, защото тя не е нито на Ева Пашева, нито на Маринела Цонева, нито на Цвета Демирева, а е на община Русе. Децата трябва да могат да влязат през тази врата и да имат спокойствието и да се състезават за Русе и за Спортното училище, да бъдат гордост на България, в следващите години да бъдат национални състезатели  да представят България“, коментира Ева Пашева.

Маринела Цонева също изрази надежда, че от 1 септември, когато децата се върнат след кратката си лятната почивка, отново ще отворят вратата на гребната база и ще тече един нормален тренировъчен процес до края на годината. Те са картотекирани до края на годината в СК „Георги Демирев“.

За родителите цялата ситуация е изключително неприятна, защото се касае за деца. И настояват да не се променя един успешен процес, воден от двете треньорки. „Това са деца на Русе, носят медали и успехи на града, не само на отбора си. Правят го под ръководството на треньорите си и затова ги подкрепяме и искаме да бъдат точно те. Защото успехите на клуба ги носят треньорите с работата си с децата. Това са дългогодишни треньори с опит и стаж, които са се доказали. Не смятам, че има по-добри, на които да поверим децата си“, споделя Стилияна Стоянова.

Величко Василев, чието дете също тренира в клуба, коментира, че този спорт е много тежък и има моменти, когато децата са готови да се откажат. „Обаче с треньорската подкрепа децата продължават. Факторът родител- треньор-доверие е много важен. Ако мислим за главния фактор – децата, съм оптимист, че нещата ще се решат. Защото всичко е създадено за тях и го правим за тях, за да могат да се развиват“, казва той.

Родителите се надяват, че и Общинският съвет в Русе ще вземе отношение по казуса, тъй като става дума не само за общинска база, но и за децата на Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари