Почина Игнат Димитров

0
Радиоводещият повече от 35 години ни информираше за нивото на река Дунав в сантиметри
Радиоводещият повече от 35 години ни информираше за нивото на река Дунав в сантиметри Снимка: iStock / Getty Images

Радиоводещият повече от 35 години ни информираше за нивото на река Дунав в сантиметри

След продължително боледуване почина Игнат Димитров, дългогодишен радиоводещ и един от най-разпознаваемите гласове в програмите на български език на Радио България, съобщиха от БНР.

Повече от 35 години гласът му звучеше и по програма „Хоризонт“, всеки ден след 15:00 часа, с „информация за нивото на река Дунав в сантиметри“.

През годините Иржи, както с любов го наричаха колегите му, е бил редактор, водещ, преводач от руски език и диктор на филми. В продължение на три десетилетия неговият глас е част и от идентификационния сигнал на предаванията на Радио България на български език. С изключителна прецизност и безупречна интонация Иржи съобщаваше и ефирните честоти, на които можеше да бъде чуто Радио България по целия свят. Колегите му ще го запомнят и с невероятното му чувство за хумор, което успяваше да ни „усмихне“ и в най-натоварените моменти.

Поклонението е на 1 февруари от 13:30 ч. в столичния храм "Св. Седмочисленици"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Помним го!
    Светла му памет!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари