Почина Димитър Мирчев

0
Пловдивският университет "Паисий Хилендарски" загуби един от най-обичаните от студентите преподаватели
Пловдивският университет "Паисий Хилендарски" загуби един от най-обичаните от студентите преподаватели Снимка: Фейсбук

Пловдивският университет "Паисий Хилендарски" загуби един от най-обичаните от студентите преподаватели - доц. д.ф.н Димитър Мирчев

Той е починал днес след продължително и тежко боледуване, съобщи Евелина Минева с пост във Фейсбук.

Доц. Мирчев беше дългогодишен преподавател в ПУ "Паисий Хилендарски", автор е на монографии, студии и статии от различни области на философското и социологическото познание: "Неформалното общуване в училище", "Инициативният човек", "Читателските интереси към книгата", "Четенето като диалог" "Съвременен прочит на етическата система на Владимир Соловьов" , "Владимир Соловьов и Фридрих Шелинг: влияния и трасформации", "Род и родова памет" и други.

Благодарение на преводаческата му дейност на български език са преведени и публикувани "Оправдание на доброто" на Владимир Соловьов, "Платон. Животоописание" на Алексей Лосев, "Държавност и анархия" на Михаил Бакунин, "Илюстрирана история на нравите" на Едуард Фукс и още много други.

Студентите ще го запомнят с изключителния му професионализъм, чувство за хумор и отношение.

Опелото ще се състои на 21 септември от 11:00 часа в храм "Рождество Христово" - София, ж.к. Младост 3, бул. „Филип Аврамов“ №7.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари