Почина бивш директор на завод "Арсенал" в Казанлък

0
Той издъхнал късно снощи в болница в Турция
Той издъхнал късно снощи в болница в Турция

С името на Иван Иванов са свързани едни от най-добрите години в развитието на "Арсенал"

Малко преди да навърши 78 години - роден е на 29 ноември 1944 година, почина бившият дългогодишен директор на оръжейната фирма "Арсенал" в Казанлък Иван Иванов, потвърдиха негови близки. Той издъхнал късно снощи в болница в Турция, където бил на химиотерапия. Погребението е насрочено за 6 октомври, четвъртък, в Казанлък, предаде 24 ЧАСА.

С името на Иван Иванов са свързани едни от най-добрите години в развитието на "Арсенал" преди приватизацията на дружеството. Промените през 1989 г. го завариха като негов директор. Той толкова беше свързан с оръжейното производство, че не се сърдеше, когато му излезе прякорът Калашников.

Като директор той беше свален през 1992 г. след стачка, организирана основно от КТ "Подкрепа". След това се оттегли в частния бизнес, но повече не се занимаваше с оръжейно производство. През мандата 1997-2001 г. беше народен представител, избран като водач на листата на БСП в Старозагорския регион, но след това се оттегли от активната политика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари