По-здравословно е да спите на лявата страна

1
Всяка страна има различен ефект върху тялото ви и от всички позиции учените предполагат, че трябва да спите на лявата си страна
Всяка страна има различен ефект върху тялото ви и от всички позиции учените предполагат, че трябва да спите на лявата си страна

Всяка страна има различен ефект върху тялото ви и от всички позиции учените предполагат, че трябва да спите на лявата си страна

Всички обичаме да спим. Това е много важно за поддържането на нашето здраве и правилното функциониране на нашите органи. В допълнение продължителността на съня също е от голямо значение за нашето физическо и психическо благополучие.

Ползи от съня

Вероятно сте чували за важността на достатъчното количество сън, но защо никъде не се споменава за позата, в която трябва да спите? Наистина ли има значение страната, на която спите? И ако да, как страната, на която спите, се отразява на здравето ни? Страната, на която спим е важна и учените предполагат, че спането на лявата страна е за предпочитане, пише Actualno.com.

Хората предпочитат да спят в удобни за тях позиции

Някои хора спят на лявата си страна, други на дясната. Някои предпочитат да спят по гръб. Някои, дори спят по корем. Всички тези пози са важни за вашето здраве.

Сънят по гръб може да провокира проблеми с дишането. И по този начин позицията не се препоръчва за хора, страдащи от астма. Сънят на лявата страна може да подобри храносмилането, докато спането от дясната страна може да влоши храносмилателните проблеми. Всяка страна има различен ефект върху тялото ви и от всички позиции учените предполагат, че трябва да спите на лявата си страна.

Ползите от спането на лявата страна

Според медицината лявата страна на тялото ни е доминираща. Когато спите на лявата си страна, тялото ви има повече време да филтрира токсините, течностите и отпадните продукти през лимфните възли и лимфните канали. Спането на дясно може да забави лимфната система.

Какви са другите предимства на спането на лявата страна?

1. Хората, страдащи от хронична болка в гърба

Такива може да забележат подобрение, ако спят на лявата страна. Това може да освободи натиска върху гръбначния стълб и да ви накара да се чувствате по-комфортно.

2. Полезно е за сърцето

Спането на лявата страна подобрява кръвообращението. Може да е от полза за облекчаване на болката и намаляване на налягането.

3. Спането на лявата страна е чудесно за бременни жени

Това е идеалната позиция за бременни жени. Това помага за намаляване на обратното налягане и увеличава притока на кръв към матката, плода и бъбреците.

4. Намаляване на киселините

Сънят на ляво може да помогне за намаляване на киселините. Гастроентеролозите също препоръчват да спите на лявата страна, защото това може да е от полза за намаляване на киселинността в стомаха.

Сега, когато знаете ползите от спането на лявата си страна, защо чакате?

Просто променете начина, по който спите! Ако не сте свикнали с тази поза за сън, може да отнеме известно време, за да се приспособите. Тези съвети може да са от полза на тялото ви да се приспособи към удобната и здравословна позиция за сън по-бързо. Когато спите на лявата си страна, дръжте възглавницата на гърба си. Ако промените позицията си, възглавниците ви ще спрат да се търкаляте. Оставете слаба светлина от лампа от дясната страна на леглото си. Това ще ви накара да обърнете гръб към светлината. Направете малка промяна в спалнята си и ще се отървете от ежедневните здравословни проблеми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари