По време на 12-годишното управление на ГЕРБопитеците се появиха няколко сюжетни афери за фалшиви дипломи

0
Количествените натрупвания на кражбите, измамите и обирджийството по времето на ГЕРБ са придобили нови, по-високи качества в спецификата на това престъпление
Количествените натрупвания на кражбите, измамите и обирджийството по времето на ГЕРБ са придобили нови, по-високи качества в спецификата на това престъпление

По време на 12-годишното управление на ГЕРБопитеците се появиха няколко сюжетни афери за фалшиви дипломи, следдипломни юридически квалификации, невъзможни според законите и регламентите и други обосновани подозрения за измами.

Сега, когато на прага на властта стоят продължителите на ГЕРБопитекската власт, наблюдаваме качествено изменение на фактите и обстоятелствата.

Вече не се говори чак толкова за фалшиви дипломи, но се говори за плагиатстване в научни трудове и дисертации. Един вид, набедените за преписвачи не са без дипломи, но са продължили академичната си кариера чрез кражба (обир) на чужда интелектуална собственост, а това изисква грамотност, образование, просвета, познания и обща култура - невежият не може да краде чужд интелектуален продукт, ако не е в някаква степен навътре в една или друга сфера на човешкото познание.

С други думи, количествените натрупвания на кражбите, измамите и обирджийството по времето на ГЕРБ са придобили нови, по-високи качества в спецификата на това престъпление.

Както казват класиците, битието определя съзнанието. Но не е известно какво биха казали класиците, ако съзнанието е обладано от престъпни намерения в името на едно охолно и безнаказано битие, потънало в разкош, благодарение на алчността и други престъпни наклонности, увлечения и криминализирани обстоятелства, отбелязани като състави в Наказателния кодекс.

Любо Кольовски

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари