По Коледа стават чудеса!

6
Русенец ремонтира безвъзмездно колата на жена. Тя му благодари сърдечно
Русенец ремонтира безвъзмездно колата на жена. Тя му благодари сърдечно

Русенец ремонтира безвъзмездно колата на жена. Тя му благодари сърдечно

"По Коледа стават чудеса!"

Това написа г-жа Галина Илиева от Русе. Тя изказа благодарността си към мъж, който е ремонтирал колата ѝ безвъзмездно.

"Преди около 2 седмици мъж на име Коси Костов беше постнал желанието си да помогне на някого и то благотворително, като оправи колата му. Човекът, на когото искаше да помогне трябваше или да е инвалид или в затруднено материално положение! Аз реших да му пиша, защото смятах, че отговарям на този профил: на близо 67 г. съм, на пенсионна възраст, но без пенсия, имам кола оставена от дъщеря ми, която от дълго време стоеше на паркинга, недалеч от входа ми и имаше проблем със запалването. А ми беше много необходима, защото имам проблем с носене на тежки чанти-болки в кръста,колената-старчески болежки.", разказа жената в нужда.

"Ходих при автомонтьори и резултатът беше такъв, че след уж ремонт тя все още не палеше-трябвал ѝ нов дебитомер, чиято цена (по техните думи)била около 4000 лв., а цената на моя стар автомобил е малка част от него. Писах на Коси и след 2-3 дни той се отзова. Дойде, видя я и малко по-късно вечерта, каза, че ще дойде с един колега. Подадоха ми ток, изчисти горивната помпа и каза, че понеже е стояла с бензин дълго време, ще я вземе (тя впрочем запали), ще смени бензина с нов и ще я прегледа ,като види ,какво още има по нея за ремонт и ще ми я върне на другия ден в 10 ч. сутринта. И го направи.", допълни тя.

Г-жа Илиева споделя, че никога няма да забрави добрината на този човек и разкри, че е помогнал на още една жена!

"Без да ме познава един млад човек ми показа, че у нас все още има читави хора, които искат да помогнат на човек в нужда и то абсолютно безвъзмездно!! По човешки-като не търсят нищо освен огромно “БЛАГОДАРЯ”!! Имаше възможност и по национални медии да се покаже тази благотворителност, но нещо се размиха нещата и не можа да се осъществи репортажът!! За доброто трябва да се говори, пише и то да се разпространява!! За да има ”Предай нататък”!! Затова използвам възможността в навечерието на Рождественските празници публично да благодаря на този прекрасен човек! Поклон до земи, скъпи Косьо за добрината ти и за голямото ти сърце!! Пожелавам на теб, на близките ти хора и на приятелите ти много здраве, много радости и много късмет! За мен беше ЧЕСТ, че се запознах с теб и се докоснах до ДОБРОТАТА ТИ!", завършва поста си жената в социалната мрежа.

Припомняме ви, че в началото на декември автомонтьор от Русе предложи да помогне на човек в затруднено положение.

Здравейте! От Русе съм и работя в частен автосервиз. Обмислям да направя ремонт на кола благотворително, ако ми е по възможностите! Така, че трудноподвижен или инвалид, ако се нуждае от ремонт, обслужване или друго, може да се свържете със мен, или ако тук не е правилното място да питам, кажете къде да попитам, за да стигне до нуждаещ се. Благодаря!“, написа Коси Костов във Facebook групата „Забелязано в Русе“.

Доброто дело е факт. Голямо БРАВО на г-н Костов.

Светли празници на него и близките му! А на г-жа Илиева ѝ пожелаваме безаварийно шофиране и незабравими моменти!

Дано добрите дела бъдат заразни. По Коледа наистина стават чудеса, но е важното да бъдем човеци с главно "ч"!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    Браво!
    Нека разпространяваме тази информация сред приятелите и познатите си. Всеки - какъвто и да е по професия и статус, може да направи добро някому!
  • -2
    2
    Василена
    Ох, дано стане чудото и моя да ме оспермени, а да не осперменява само колежките. Дядо Бенчо, за тебе става дума.
  • 11
    1
    читател
    Поздравления за добротата! Дано е заразна и много други хора в нужда (ама наистина) да я изпитат.Така,бавно и полека да откриваме Човеците около нас! И предлагам депутатите да гласуват единодушно(както за увеличение на заплатите си) веднъж в годината да се направи отчисление от заплатите им-10% поне за закупуване на детски линейки или друго най-необходимо.Но трябва да е от всички,иначе почват едни приказки за популизъм...Така едни от най-имащите ще помогнат на хората,които са ги избрали!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари