По-бели зъби вкъщи само за 3 минути!

1
Кафе, червено и редица други храни оказват влияние върху белотата на нашата усмивка
Кафе, червено и редица други храни оказват влияние върху белотата на нашата усмивка

Жълтите зъби могат да причинят неудобство и да доведат до неприятни социални ситуации.

Кафе, червено и редица други храни оказват влияние върху белотата на нашата усмивка. Лоша хигиена или просто стареенето са някои от най-често срещаните фактори, които се крият зад пожълтяването на зъби, пише Канал 3

Известен е фактът, че професионални процедури за избелване на зъбите освен, че са скъпи и изискват няколко процедури сериозно уврежда емайла. Вместо това спестете пари с този прост и лесен за използване метод, който само за 3 минути на ден ще върне блясъка на вашата усмивка.

Класическа рецепта

Лъжичка или две сода за хляб

Прясно изцеден сок от лимон или лайм

Всичко, което трябва да направите е да смесите двете съставки в удобен за вас съд. Имайте предвид, че киселината в сока от цитруси прави реакция със смесването със содата. Изчакайте сместа да се "успокои", разбъркайте, за да се получи хомогенна смес и разтъркайте добре със стара четка за зъби или с пръст.

По-бели зъбки само с помощта на бананова кора

Полезните свойства на банана са известни - той е хранителен, съдържа много минерали и е един от плодовете с най-високо съдържание на витамин Б. Малко са обаче тези, които знаят, че не по-малко минерали се съдържат и в банановата кора.

Ето защо, единственото, което трябва да направим, за да върнем стария блясък на зъбите си е да ги търкаме внимателно с вътрешната част на обелката в продължение на 2 минути всеки ден. Резултатът е гарантиран.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари