Пловдивчанка измъчвала детето си по особено жесток начин

1
През ноември миналата година Янка В. забранила на детето да докосва телевизора, но то го пипнало
През ноември миналата година Янка В. забранила на детето да докосва телевизора, но то го пипнало

Втори обвинителен акт срещу жени за малтретиране на близки внася Районна прокуратура - Пловдив в рамките на последните няколко дни, предаде БГНЕС.

Днес става ясно, че поради изключителност на случая, прокуратурата служебно е образувала досъдебно производство по казус, който иначе е от частен характер. Става дума за малтретирано дете.

Пред съда ще застане 37 годишната Янка В. Освен осемгодишното момиче, тя има оше четири деца от двама бащи. В момента живее с мъж, който е биологичен баща на три от тях, но не и на въпросното дете.

Въпреки, че не му е роден баща, именно той, обаче, се е смилил над него и се е намесил в негова полза. Той, а не родната му майка.

През ноември миналата година Янка В. забранила на детето да докосва телевизора, но то го пипнало.

Това предизвикало истинско насилие - майката се ядосала, започнала да бие с пръчка детето по лицето и по ръцете, после му наредила да застане на колене върху натрошени орехови черупки с ръце над главата.

Въпреки, че детето изпитвало силни болки, тя не отменила наказанието и легнала да спи. Малката стояла в тази поза няколко часа, докато пастрокът се събудил, видял го и го изпратил да спи.

Седмица по-късно момичето отишло на училище, където било в първи клас и споделила със своя съученичка какво й се е случило. Намесила се класната, която веднага я завела при медицинската сестра.

На детето било оказана помощ, а при прегледа били открити множество наранявания и синини по крайниците. Седем свидетели са разпитани по случая. Майката не се признава за виновна.

Разпоредба по чл. 49 ал.1 от НПК дава възможност на прокуратурата да реагира в подобни частни случаи, ако пострадалото лице не може да защити своите законни права и интереси поради безпомощност и зависимост от извършителя на престъплението. 

Социалните служби следят случая, от момента, в който насилието е установено, детето живее в Кризисен център за защита на деца.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари