Пламналата кола в квартал "Дружба" е била с газова уредба

1

9 сигнала са наложили намесата на огнеборците през почивните дни. 

Пожари в отпадъци и сухи треви, при които не са регистрирани щети и пострадали,  дежурните екипи са гасили в Русе, в с. Каран Върбовка, в гр. Ветово, с. Кошарна.

В събота, между 13:52 и 16:15 часа, два екипа с беленски пожарникари са реагирали на пожар в къща в село Долна Студена. Горенето е обхванало покривната конструкция на едноетажна къща, като част от нея е била паднала при пристигането на пожарникарите там. Горенето се е разпространило на малка площ и в коридор на къщата. В резултат на пожара са унищожени покрива и външна тоалетна. Къщата не е била постоянно обитавана от стопаните. Причините за пожара се изясняват, случаят е предаден за разследване от полицията.

Друг пожар с причинени щети е имало и в неделя следобед – запалване в кола. На местопроизшествието – бул. В. Левски срещу сервиз, пожарникарите са работили между 14:40 и 15:45 ч. Запалването е възникнало в автомобил с марка „Фолксваген Голф” с газова уредба. По данни на пътуващите, колата се е запалила в движение, но хората са успели да слязат от нея преди да пламне цялата. Предполага се, че е възникнало късо съединение.

Две съдействия са оказали, спасителите от сектор СОД при РДПБЗН – Русе и огнеборците от Втора РСПБЗН, в почивните дни.

В събота екип на сектора е реагирал на сигнал за разпилян живак от счупен термометър в жилище в бл. „Бреза“ в Русе. Живакът е събран и депониран.

Вчера за времето от 09:59 до 10:30 ч., екип от районната служба е изпратен да съдейства на ЦСМП – Русе за пренасяне до линейка възрастна жена със здравословен проблем.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари