Пламен Димитров: Собствениците на институции за бързи кредити имат общо с хазарта

0
Тази връзка трябва да бъде изследвана, добави председателят на КНСБ
Тази връзка трябва да бъде изследвана, добави председателят на КНСБ Снимка: bTV

Тази връзка трябва да бъде изследвана, добави председателят на КНСБ

„Собствениците на институции за бързи кредити имат общо с хазарта. Тази връзка трябва да бъде изследвана. Правя един апел към финансовия министър и премиера да го направим най-накрая“, каза председателят на КНСБ Пламен Димитров в предаването „120 минути“ по bTV.

Димитров коментира и сивия сектор и получаването на заплата без трудов договор, както и запорите от фирмите за бързи кредити. „Това е една епидемия, която се разви последните 7-8 години много интензивно особено извън София. Повтарят „няма хора“, а от друга страна като намерят никой не иска да му подпишат трудов договор заради бързите кредити“, добави той.

Това е пазар на труда – има търсене и предлагане. При нас има дефицит на около 250 000 работни позиции според бизнеса, които дълго време не се заемат. Най-лесният отговор е заплащането. Същите тези хора хващат самолета, който струва 20 или 50 евро, отиват в Италия, обикновено земеделските производители и получават по 2000 или 2200 евро на месец. Работят няколко месеца и се връщат, а когато ги попитат дали искат работа, те казват не. Минималното обезщетение за безработица е под 400 лева, това няма как да мотивират хората да живеят с него“, каза председателят на КНСБ.

Според него инфлацията в обществения сектор трябва да се компенсира с 1,1 млрд. лева за Бюджет 2023. „Сега от тези пари има заложени 700 млн. лева за ръст за заплати основно за образованието, БАН. Около 300 млн. лева липсват“, обясни Димитров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари