Пияно момче кара мотопед без книжка във Ветово

11
Младежът вече е бил наказван за управление на МПС без свидетелство / Снимката е илюстративна/
Младежът вече е бил наказван за управление на МПС без свидетелство / Снимката е илюстративна/

На 16.08.2017 г. около 23.00 часа в гр. Ветово, общ. Ветово, обл. Русе, ул. "д-р Г. М. Димитров, дежурен автонаряд е спрял за проверка  мотопед "REX", с чужд рег. №,  управляван от 16-годишен мъж от гр.Ветово. 

При извършена полицейска проверка се установило, че лицето не притежава СУМПС и е неправоспособен водач. Същият е изпробван за употреба на алкохол и е установена над допустимата концентрация на алкохол в издишваните въздушни пари, установено с техническо средство. На лицето е съставен АУАН по смисъла на чл. 5, ал. 3, т. 1 от ЗДвП и  АУАН по смисъла на чл. 150 и чл. 100, ал. 1, т. 2 от ЗДвП.  На  водача е издаден талон за медицинско изследване.

След направена допълнителна справка в масивите на МВР е установено, че управлява МПС – мотопед, в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на МПС, без да притежава СУМПС.

Издадено е НП, което е влязло в сила. По случая е образувано Бързо производство за престъпления по чл.343б, ал.1, вр.чл.63,ал.1,т.4 и т.5 и чл.343в, ал.2, вр.чл.63,ал.1,т.4 и т.5  от НК.     

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари