Писмо до кмета на Русе

5

Русенка написа писмо до кмета на Русе, което публикува в едноименната група в социалната мрежа

Тони Петкова споделя впечатленията си от забелязаните неуредици в градското пространство. Публикацията е придружена със снимки, които илюстрират част от градския пейзаж.

Ето и самото писмо:

Добър вечер Господин Кмете,

Кмет звучи гордо, но за жалост не във всички общини.

Господин кмете искам първо да Ви споделя, че вчера ми се прииска да пътувам до "Джъмбо", аз живея до операта и знаете ли пътувах 40 минути и за да не ми е скучно пропадах ту в ляво ту в дясно в дупки, образували се като последица от така наречения воден цикъл , който на места е завършен, но все още не е асфалтирано и ще остане сигурно така поне още няколко месеца.

Голяма красота е в целия град...мъдро решение.

Но аз мисля господин кмете че това е най-малкият ни проблем.

Искам да Ви споделя друго, мисля нещо много по тревожно.

Тази сутрин като си вървях за "Лидл" по улица "Васил Петлешков" в ранното дъждовно утро от дърво наклонено за щастие към пътното платно се откърти един мокър и изгнил клон и падна точно пред една движеща се кола в резултат на което жената спря като замаяна. Не бих искала да си представям какво би било, ако този клон беше наклонен към тротоара, където минават хора. А другото, което тотално ме изуми е ,че по същия тротоар на знак стоп пред енерго-про, кабел е завързан за самия знак стоп, хубаво увит около знака.

Хора, аз наистина нямам думи не знам в какъв град живеем и толкова ли е трудно хората от общината да минават и да правят проверки на изсъхнали клони и висящи кабели и жици ( на каквото се натъкнах и тази сутрин) .

Господин кмете, на мен не ми е приятно да се движа по улички където тротоарите са с изпочупени плочки (понеже аз съм предимно пешеходец и това ми прави впечатление) надигнали се нагоре, където можеш да се спънеш, да си счупиш крак или нещо още по-лошо, шахти задръстени от листа и опаковки .

Не знам толкова ли е трудно да минават работниците на общината да почистват не само главната пешеходна улица а и прилежащите странични малки улички.

Господин кмете, аз а и предполагам моите съграждани искаме да живеем в чист и поддържан град, за да ни е светло в душата.

Защото мъдрите хора са казали каквото ти е в душата, такова ти е и около къщата.

Тони Петкова / Facebook

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    15
    Корнелия Нинова
    Уважаеми другари и другарки, не забравяйте, че дядото на Пенчо слезе от габровския балкан и дойде в Русе да изтреби елита на града ни в средата на 40-те години. Внук му продължава светлото му комунистическо дело. Благодарим ви, че гласувахте с червената бюлетина за него! Ако искате, догодина може пак да го направите за срамотите. Какво очаквате да свърши внук на шумкар?
  • 2
    14
    Русенец
    Живея в центъра на града.Не ми е ясно до кога ВИК-Русе ще си своеволничи и ще спиа водата когато си поиска.От около 10 дни се копае на ул.Ниш и на 17.12.2022 г. в 16 ч. ВИК без да бъдат предупредени живущите на пл.Възрожденски спират водата.При обаждане на техен телефон отговора е има авария,но такава няма.След около три часа те пускат водата.До кога ще търпим своеволията на тази фирма.
  • 9
    13
    Крум
    Няма ли да им се потърси отговорност на такива помияри като сегашният и бившият кмет че разсипаха Русе тези изроди са пълни некадърници ако бяхме нормални хора такива боклуци трябва който където ги види да ги плюе и да ги псува защото това са не стопани а продажни и крадливи помияри съд и затвор трябва за такива
  • 8
    12
    Пунта мара
    Всичко написано е така, права сте разбира се. Само, че ,може би много бързо забравихме за Красимир Даков, Пламен Стоилов и техните фирми които асфалтираха тротоари, заливаха статуите в шадравана с киселина, превърнаха градинки и алеи в самолетни писти. Нищо не се е променило реално в града, дори фирмите които работят за подобряване градската среда са същите на същия Даков. Има и по лошо - отново за кметския пост са ни подготвили поредните лакоми феодали, готови на всичко за пари и облаги .ГРАДЕЖ на Българинов , който може би ще направи като новация улица на червените фенери, уважаван академик, който не може да откаже на ГЕРБ........ ВиК проекта не е само разкопани улици, а и бомба за русенци във времето цъкаща като аварии. В Русе няма гражданско общество и работещи институции, един затихващ град
  • 18
    11
    Бай Кольо
    Оставка на кмета, оставки и на Общински съвет Русе! Нефункционални са всички и града съвсем загива! Вземат само едни заплати, гушат се от проекти и до там! Или подават оставки или масово протести… Кмета, областния, общинските съветници с техния председател не могат и не работят в името на Русе…
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари