Писател: Инфраструктурата в България умира от старост!

2
Иска ми се бедствията да не са пробен камък за нашето единство, добави Иван Ланджев
Иска ми се бедствията да не са пробен камък за нашето единство, добави Иван Ланджев Видео: NOVA

Иска ми се бедствията да не са пробен камък за нашето единство, добави Иван Ланджев

Иска ми се бедствията да не са пробен камък за нашето единство. Това каза писателят Иван Ланджев в Деня на национален траур, предаде NOVA.

"Имаме чисто манталитетни проблеми. Не мисля, че казваме нещо ново. Сякаш има причини, които ни пречат да функционираме като нормално общество в спокойно време, в некризисна ситуация, в нереволюционна ситуация. Усилията, духа, характера на доброволците заслужават адмирации. Но би трябвало да сме подготвени на институционално ниво да посрещаме природните бедствия", заяви Ланджев.

"Не сме подготвени. Случаите от последните години показват, че не сме. Това, което ще кажа няма да звучи красиво, но това не пречи да е истина. Инфраструктурата в България умира от старост, вместо хората. Би трябвало да е обратното - хората да са тези, които да достигат преклонна възраст и да си отиват от този свят от естествена смърт. А не инфраструктурата около тях да се руши постоянно", посочи писателят.

Политиците вместо да се карат помежду си са длъжни да поемат политическата отговорност. Да мислят за превенции, преди да мислят за кариера. Това добави Иван Ланджев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Оффф
    Като почнат такива дудньовци да дрънкат, че някой трябвало да поеме политическа отговорност, да не се карат, да се хванат за ръце и евентуално да друснат едно хорце. Аре писна ми от писатели, музиканти, интелектуалци и всякаква сволач. По онова ужасяващо, социалистическо време поне 10 парчета вече щяха да са из арестите. "Партиен контрол" щеше да им разкатае фамилиите! Без да чака прокуратури и съдилища. Ама така, че фамилното синче да не си и помисля да краде като татко си. И имам спомени, че държавата работеше.
  • 5
    1
    dgd
    Умира ами. Бай Тошо я построи инфрастуктурата, а ние още не можем да я боядисаме.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари