Пилот на пътнически самолет почина по време на полет

1
Капитан Иван Андор се чувствал зле в продължение на цели три часа
Капитан Иван Андор се чувствал зле в продължение на цели три часа Снимка: Twitter @DarioAPerezP

Капитан Иван Андор се чувствал зле в продължение на цели три часа

56-годишният капитан Иван Андор се чувствал зле в продължение на цели три часа по време на полет на LATAM Airlines от Флорида, САЩ до столицата на Чили Сантяго. В един момент той отишъл до тоалетната, но там припаднал. Екипажът се опитал да му окаже първа помощ, но за съжаление пилотът починал, пише "Индипендънт", цитиран от БГНЕС.

Пилотът с 25-годишен стаж бил обявен за мъртъв половин час по-късно, след като самолетът кацнал на летище Токумен в Панама Сити.

"LATAM Airlines Group" съобщава, че полет LA505, който е изпълнявал маршрут Маями-Сантяго, е трябвало да се приземи на международното летище Токумен в Панама поради нуждата от спешна медицинска помощ за един от тримата членове на командния състав.

"Когато самолетът се приземи, се намесиха службите за спешна помощ, но за съжаление пилотът почина", се казва в изявление на авиокомпанията.

"Дълбоко сме засегнати от случилото се и изказваме искрените си съболезнования на семейството на нашия служител. Благодарни сме за 25-годишната му кариера и ценния му принос, който винаги се е характеризирал с неговата отдаденост и професионализъм. По време на полета бяха приложени всички необходими протоколи за безопасност, за да се защити животът на пилота", се допълва в изявлението.

След инцидента самолетът е напуснал Панама Сити и е продължил за Чили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари