Пиенето на силен алкохол увеличава риска от зараза с коронавирус

2
Приемът на силен алкохол не ви спасява от коронавирусна инфекция, дори увеличава този риск,
Приемът на силен алкохол не ви спасява от коронавирусна инфекция, дори увеличава този риск,

Приемът на силен алкохол не ви спасява от коронавирусна инфекция, дори увеличава този риск, обяви главният специалист по инфекциозни болести в централния административен район на Москва Илия Акинфиев за РИА Новости.

"Употребата на малки дози, особено ако говорим за редовно пиене на алкохол, в количество от 30-45 милилитра водка, влияе неблагоприятно върху имунната система - даже обратно, отслабва я. Рискът от инфекция е много по-висок при човек, който провежда подобна "дезинфекция" всеки ден, т.е. следователно, това е мит“, каза Акинфиев, в отговор на въпроса дали приемането на алкохол ще помогне при коронавируса, съобщава Канал 3.

Лекарят предполага, че този мит може би е възникнал от инструкциите към лекарите за работа с особено опасни инфекции, в които се твърди, че ако е имало пациент с особено опасна инфекция, лекарят трябва да изплакне устата си със 70% алкохол и да го изплюе.

„Но по време на обученията все още никой не се е опитал да се изплакне със 70% алкохол, защото само специално обучени могат да поемат такава концентрация в устата си“, казва специалистът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари