Медици прогнозират бум на заразните болести у нас

1
Лекарите предупреждават рисковите групи да бъдат особено внимателни
Лекарите предупреждават рисковите групи да бъдат особено внимателни Видео: NOVA

Лекарите предупреждават рисковите групи да бъдат особено внимателни

Специалисти прогнозират бум на заразните болести у нас тази есен. Първата вълна се очаква с по-сериозното застудяване.

Грипът се очаква тази година да ангажира много по-голям брой лица отколкото предишните години, когато изцяло беше изместен от коронавируса”, обясни проф. Радка Аргирова, специалист по вирусология, предава NOVA.

И въпреки, че грипът не представлява сериозна опасност за повечето хора, специалистите предупреждават рисковите групи да бъдат особено внимателни.

Това са хора над 65-годишна възраст, деца до 5-годишна възраст, както и хора с хронични заболявания”, коментира д-р Александър Симидчиев, заместник-председател на Здравната комисия в парламента.

Освен грипа, през есенно-зимния сезон се очаква и респираторно синцитиалният вирус, при който сериозни последици има най-вече за децата.

Той засяга долните дихателни пътища, за разлика от грипа”, поясни Аргирова.

А с нарастващия брой на заразени в Европа с новите варианти на COVID- 19 има вероятност и този вирус да се завърне отново у нас.

Именно затова специалистът по вирусология отново препоръчва ваксинацията.

Имаме вече готова нова ваксина, която ще бъде предоставена включително на България. Беше съобщено, че това ще се случи на 18 септември”, допълни Аргирова.

Аз лично не очаквам някаква сериозна изненада. Ако нещо научихме през последните две години ,това е как да се справяме, дори в условия на разгръщаща се пандемия”, коментира още Симидчиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    10
    Ха ха,
    Тук някой са го „ваксинирали“ директно в мозъка! Нищо чудно да са му ударили и една ваксина в анала с онази кожената игла!
  • 0
    9
    БГ
    Бий и еби копейката за да ти е мирна махалата.
  • 254
    8
    до 7
    ти чете ли това което си пуснал?!? Втория сайт няма нищо общо със съобщението от първия, който е „огромно компетентен, толкова много, че снимката с Кенеди няма нищо общо с темата, а няма и препратка към решението на върховния съд на САЩ! То бива да си антиваксер, ама да си сляпо говедо ич не бива! Ама давай, щом те кефи! Много сте ми интересни, когато се открие ваксинационна кампания, как рипате все едно са ви турили дулото на челото и ви карат под строй!
  • -252
    7
    Честито!
    Covid „ваксините“ не са ваксини! ******************** https://chistasuvest.bg/решение-на-върховния-съд-covid-ваксините/ ********************* https://www.foxnews.com/us/new-york-supreme-court-reinstates-all-employees-fired-being-unvaccinated-orders-backpay
  • -249
    6
    Ха ха,
    Номер 5, може и от баща ти да започнем, нали сте истерично-ортодоксални €врогейтаци и се радвате на мъжки ласки по дупките си!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари