Петьо Блъсков е предложен за удостояване с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ – огърлие

1
Именно от Блъсков тръгва началото на медийната империя на Пеевски
Именно от Блъсков тръгва началото на медийната империя на Пеевски Снимка: БГНЕС/архив

Министерският съвет реши да предложи на Президента на Република България да издаде указ за награждаването на Петьо Христов Блъсков с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ - огърлие, за приноса му за развитието на съвременната българска журналистика

Предложението е на Министерството на културата.

Така Блъсков застава редом до изявени творци като музикантите Милчо Левиев, Теодосий Спасов и Васил Найденов, режисьорите Рангел Вълчанов и Иван Андонов.

Петьо Блъсков е главен редактор на вестник "Труд". Изданието критикува  всички противници на властта и е смятано за едно от най-приближените до Борисов и Пеевски, уточнява Actualno.com. През 1990 г. Блъсков основава Пресгрупа "168 часа", която продава на немската медийна група ВАЦ през 1996 г. Впоследствие заедно с бившите си съдружници от пресгрупата създава в. "Монитор", към който се добавя седмичникът "Политика" и масовото издание "Виж", преименувано в "Телеграф". Тази пресгрупа Блъсков продава на майката на Делян Пеевски - Ирена Кръстева през 2007 г. Сделката слага началото на медийната империя на Пеевски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари