Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста

0
Това реши Софийски градски съд
Това реши Софийски градски съд

Това реши Софийски градски съд

Софийският градски съд постанови „задържане под стража“ за директора на Агенция „Митници“ Петя Банкова. Мярката за неотклонение "задържане под стража" беше постановена и за Стефан Димитров. Според прокуратурата има опасност обвиняемите да извършат друго престъпление, а Петя Банкова може и да се укрие, предаде БГНЕС.

Единият от тримата обвинени по разследването за корупция, контрабанда и пране на пари - Марин Димитров, който е и бивш шеф на Агенцията по аквакултури и рибарство, се почувства зле преди днешното заседание на съда, и е транспортиран до "Пирогов". Все още няма данни за здравословното му състояние.

Припомняме, че Димитров, Петя Банкова и синът на Марин - Стефан Димитров, бяха арестувани на 3 април при акция по неотложност на ДАНС и Антикорупционната комисия, която се проведе в София и Хасково. Операцията е по разследване за длъжностни престъпления и подкупи.

В петък СГС одобри всичките 30 протокола за претърсване и изземване при акцията на ДАНС и Антикорупционната комисия в Агенция "Митници" през последните два дни. Обиските бяха извършени по неотложност и трябваше всички действия на разследването да бъдат одобрени от съда впоследствие.

Подозираният за контрабандист Никола Николов - Паскал е обявен за издирване. Той е обвинен като член на престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. Четвърти ден, обаче, от него няма и следа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари