Петър Велков: Скоро ще минем по общ брой починали Китай

0
Никой не може да избяга от числата и статистиката, никой!
Никой не може да избяга от числата и статистиката, никой!

Математикът и експерт по управление на кризите Петър Велков отправи ново предупреждение за развитието на коронавируса у нас

Той отново обърна внимание на повишаващия се брой починали от COVID-19. В свой пост във фейсбук Велков допуска възможността да достигнем и Китай по смъртност.

"221 починали днес…първи в света по смъртност (...) Никой не може да избяга от числата и статистиката, никой! П. П. А, да, и до дни ще минем по общ брой починали Китай с население 1,4 млрд....", пише експертът.

Велков припомня, че през ноември е предупредил, че ще стигнем и даже ще минем 200 смъртни случая. В края на месеца е алармирал, че ще стигнем и 4000 смъртни случая, което също вече се случи.

"Днес в последния ден на месеца те са 4035. Това са само официално регистрираните случаи. Според различни изчисления между 30 и 50% поне е нерегистрираната смъртност от Ковид-19", коментира с тревога Велков.

И преди някой да ви каже, ама това е само днес и има елемент кумулативност. Смъртността в България е най-високата на 100 000 за 14-дневен период не просто в Европа, а в света.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари