Петър Тодоров: МВР имаше информация, че Божков ще се върне два дни преди прибирането му

0
Министър Стоянов ми поиска оставката след посещение на партиен лидер в кабинета му
Министър Стоянов ми поиска оставката след посещение на партиен лидер в кабинета му Снимка: БГНЕС

Министър Стоянов ми поиска оставката след посещение на партиен лидер в кабинета му

Два дни преди бизнесменът Васил Божков да се върне в България, в МВР е имало информация за това, съобщи в интервю за БНР подалият оставка главен секретар Петър Тодоров. Той допълни, че министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е поискал да се оттегли от поста след посещения на политически лидер във ведомството. Първоначално Стоянов е бил готов да работи с Тодоров.

Подалият оставка главен секретар на МВР уточни, че още на 23 август в министерството имало информация, че Божков възнамеряват да се прибере доброволно.

"Ние имахме информация два дена преди това, че той ще пътува и съответно такова пътуване беше осъществено на 25 август"., поясни той.

На въпрос дали в МВР са имали информация, че бизнесменът ще се върне доброволни, или че той е екстрадиран, Тодоров отговори: "Имах информации, че след два дена предстои пътуване. Това, което ние знаем към момента е, че той се върнал доброволно. Това се случи, както знаете в петък пред медиите".

По повод исканата му оставка от вътрешния министър Калин Стоянов Петър Тодоров уточни, че първоначално министър е поискал да работи с него. В последствие обаче е променил позицията си

"Когато вече беше встъпил в длъжност и след посещението на един партиен лидер в кабинета на министъра, бях извикан няколко часа по-късно и гледайки така надолу в земята зачервен целият ме няма ли да си подам оставка, тъй като имало напрежение около длъжността ми. Бях искрено учуден за тая промяна на позицията му. Попитах в какво се изразява това напрежение около длъжността ми. Не ми беше отговорено с нищо конкретно. Явно към този момент не са били написани тези опорки, които впоследствие бяха изведени", поясни още подалия оставка главен секретар на МВР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари