Петър Рачков е обвинен в пласиране на дрога

0
Братът на Димитър Рачков до момента успява да се изплъзне от родното правосъдие
Братът на Димитър Рачков до момента успява да се изплъзне от родното правосъдие Снимка: България Днес

Черната овца в семейството на обичания български актьор Димитър Рачков – Петър продължава да има сериозни проблеми с правосъдието. Този път обаче братът на комика може да получи ефективна присъда и да се озове зад решетките.

Преди броени дни Петър Рачков е получил обвинение за държане на метамфетамин с цел разпространение, съобщи Флагман.бг. То е заради дрогата, която полицаите откриха при претърсване в дома му преди година.

Направената експертиза е установила, че намерените 4 плика в апартамента на Рачков съдържат около 4 гр синтетична дрога. Добрата новина за бургазлията е, че прахообразното вещество, открито в буркан при обиска, наистина се е оказало хранителна добавка. Към случая обаче се прибавя малко над 1 гр, за който има данни, че Петър е продал на „клиент“.

Ако бъде признат за виновен по това обвинение, братът на Димитър Рачков може да получи от 2 го 8 години затвор.

Припомняме, че Петър Рачков е с множество криминални прояви, но до момента успява да се изплъзне от родното правосъдие. Най-фрапиращият случай е от март 2017 г., когато Петър първо бе сгащен заедно с още двама бургазлии при спецакция в кола, натъпкана със синтетична дрога и пособия за производството й.

При последвалия обиск в помпена станция в с. Черни връх, където официално работи Рачков, пък беше открита цяла нарколаборатория. Разследващите обаче не успяха да докажат, че наркотиците са на бургазлията и той дори не получи обвинение по случая.

Рачков е хващан три пъти да шофира без книжка, но досега винаги се разминава само с глоби и съответно с чисто досие.

Най-сериозната присъда на Петър е за пласиране на фалшиви долари. Случаят е от началото на 2014 г. и изпитателният срок по него вече е изтекъл, така че въпреки множеството си провинения, в момента Петър Рачков се води неосъждан, защото е реабилитиран.

Източник: flagman.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари