Петър Москов: Елена Йончева изрече голяма лъжа, ще я съдя!

1
Бившият здравен министър е настръхнал след скандала с радиоактивната вода у нас
Бившият здравен министър е настръхнал след скандала с радиоактивната вода у нас Снимка: БГНЕС / Архив

"Здравният министър и министерството е направило всичко възможно, за да се справи с този проблем. Тази вода е над допустимите норми за здравето на човека. След като има стойности, вредни за нашето здраве, това означава, че не е годна за пиене."

Това заяви в ефира на bTV говорителят на БСП Елена Йончева.

"Ивелина Василева, Лиляна Павлова и Москов носят политическата отговорност и в това няма никакви съмнения. Аз въобще не ги обвинявам, аз констатирам само факти, че има констатирани повишена активност на уран през 2016-та година. Това е престъпление, кой носи политическата отговорност?", попита Йончева.

В този момент по телефона извънредно се включи бившият здравен министър Петър Москов който заяви, че ще съди Йончева за лъжата, изречена вчера от трибуната на НС.

"Вчера г-жа Йончева изрече голяма лъжа, за това, че здравното министерство е имало информация за завишени нива на уран в Хасково и не е предприело действия. Още следващата седмица ще заведа съдебен иск срещу Елена Йончева. Когато човек казва една лъжа, обикновено лъже за всичко", заяви по телефона Москов. 

Това е абсурдно, което казва Москов, защото има документи, доклад, който показва, че има завишени стойности на уран във водата. Аз съм шокирана от този дебат.

Йончева показа и документи, с които да подкрепи твърденията си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От днес банята се увеличава с 10 минути махане на мартеници!

Харесай Дунавмост във Фейсбук