Петър Миланов: В България има 1000 читалища-ментета, съществуват само на документи

0
Депутатът допълни, че трябва да се ревизира дейността на читалищата и те да се оценяват и финансират на проектна база
Депутатът допълни, че трябва да се ревизира дейността на читалищата и те да се оценяват и финансират на проектна база

В България има регистрирани близо 3500 читалища, около 1000 от тях са ментета, съществуват само по документи

Това заяви във Видин пред журналисти депутатът Петър Миланов в отговор на въпрос на БТА.

Той допълни, че трябва да се ревизира дейността на читалищата и те да се оценяват и финансират на проектна база.

Миланов каза още, че в проекто-бюджета за годината за финансиране на читалищата в България се предвижда финансиране в размер на 40 млн. лв. С  99 млн. лв повече се предлага в новия бюджет да се увеличи бюджетът на Министерството на културата в сравнение с м.г. и се предвижда той да е 344 млн. лв., допълни Миланов.

Парламентарната група на политическа партия (ПП) „Продължаваме промяната“ ще подкрепи единодушно внесения законопроект от коалиционните партньори от „Има такъв народ“ за „Старите български столици“ и в него задължително трябва да остане Видин, каза депутатът Настимир Ананиев.

Според него Видинският регион е ключов, но „властта в последните 15 години го е пренебрегвала и неглижирала за сметка на други области“. Когато законопроектът стане факт, в него се предвижда всяка една от шестте стари столици на България, включени в него, да получи специален статут и финансиране от близо 50 млн. лв. за развитие на туризма, допълни народният представител Петър Миланов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари