Перверзниците ни готвят преврат чрез купен вот

0
Това е висшата перверзия на ситуацията: не просто превземат републиката насила, ами ви карат и да участвате в престъплението
Това е висшата перверзия на ситуацията: не просто превземат републиката насила, ами ви карат и да участвате в престъплението

Това е висшата перверзия на ситуацията: не просто превземат републиката насила, ами ви карат и да участвате в престъплението

Съдейки по реакциите на аудиториите на сутрешните блокове, връщането на хартиената бюлетина е огромна имиджова щета за извършителите.

Въпреки това, ще си довършат опита за изнасилване на изборното законодателство докрай.

За да приемат подобна щета без гък и даже нагло да се правят, че не я забелязват, трябва да имат мотив, по-съществен от 5 допълнителни процента. Даже и да съм права и купеният и контролиран вот да е около 10%, пак не си струва да загубят почти същия брой избиратели, до вчера гласували за тях по съвест...

Следователно, целта е реализиране на някакъв бърз дивидент, бърз удар чрез манипулиран вот и после - каквото сабя покаже!

Доколкото на хоризонта се вижда само един такъв възможен дивидент - завземането на местната власт чрез познатите от последните десетилетия шашми на хартия, може да се каже, че Хартиената коалиция има хоризонт на съществуване до октомври 2023. След това всеки ще си е взел дела от местната баница и ще си я ползва да си осигури още власт.

Хартиените бюлетини точно това улесняват, а машините го затрудняват.

Може да ви изглежда, че едни хора с ехидни усмивки изнасилват Изборния кодекс, но всъщност виждате опит за кражба на власт през изборно законодателство. Т.е. преврат чрез купен и контролиран вот.

Впрочем, това е висшата перверзия на ситуацията: не просто превземат републиката насила, ами ви карат и да участвате в престъплението.

И понеже повечето българи са нормални хора и насилието ги отвращава, така постигат другата си цел: отказват все повече от нас да участват в избори въобще! Превръщат сегашните промени в ИК в безобразен хаос, откровено пийп шоу за политически ексхибиционисти, за да вдигнете окончателно ръце и погнусени да си кажете "Край, повече до урна няма да стъпя".

Това постигнат ли, трето поколение българи ще си стегнат багажа и отвратени ще отидат да раждат децата си другаде. За да ги спасят от перверзията тук.

А перверзниците точно това искат: тук да оставаме все по-малко съпротивляващи се и властта и парите им да са вечни.

Затова не го правете. Не влизайте в този капан. Това е вашата държава, вашата република, вашата родина. Били сме ги и на избори с хартия, пак можем да го направим, стига да не ходите за гъби.

Весислава Танчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари