Пепи вкарва още 40 000 дози турски ваксини

0
Тихомълком МС и Министерство на здравеопазването сключиха второ споразумение по същата схема за бартер
Тихомълком МС и Министерство на здравеопазването сключиха второ споразумение по същата схема за бартер

Тихомълком МС и Министерство на здравеопазването сключиха второ споразумение по същата схема за бартер на ваксини, научи първо BNews след извършена проверка на ведомствения сайт.

Oчевидно министърът на здравеопазването Петър Москов за пореден път е подвел целия МС начело с премиера Бойко Борисов, каквото направи и преди да се разяри скандалът около извършеният първи бартер на опасните ваксини внос от Турция.

Следствие на поредната мръсна игра на Москов, предстои в България да влязат още 40 000 дози петвалентна турска ваксина. 

Споразумението не е официално огласено, въпреки че по закон е публикувано на сайта на Министерски съвет.

С решение № 977 от 14 декември 2015 г. се предвижда българската страна да дари още 1 милион дози (50 000 ампули по 20 дози) ваксина срещу туберкулоза БЦЖ, а Турция ни дарява нови 40 000 дози петкомпонентна комбинирана ваксина – вероятно отново Пентаксим от завода Мефар, като основа за водене на преговори.

Министърът на здравеопазването е упълномощен да подпише споразумението с Турция от името на българското правителство. Документът влиза в сила от датата на подписването му.

Припомняме, преди дни прокуратурата разпореди, че внесените по-рано от Турция общо 200 000 дози педиатрични ваксини – южнокорейската хепатитна Еувакс Б и турската петкомпонентна комбинирана Пентаксим, произведена в завода Мефар – Истанбул, не са разрешени за употреба у нас и застрашават здравето на българските деца.

Това очевидно не е основание за представители на властта да прекратят мръсните си схеми с Турция.

Огромният скандал, който бе предизвикан заради липсващи сертификати на ваксините и завода, които да отговарят на изискванията на Европейски съюз, поисканата оставка на здравния министър от граждани, експерти и лица от политическите среди, неяснотата относно качеството и безопасността на препаратите поради неизвършени изпитвания в референтна за ЕС лаборатория, ескалиралото гражданско недоволство, което се превърна в истински бунт, не бяха достатъчни на Министерство на здравеопазването да се съобрази с искането на институции и родители да спре незабавно употребата на ваксините.

Вместо това ставаме свидетели не само на потъпкване разпореждането на Прокуратурата, но и на нова, още по-скандална заявка за нов внос с продължаваща употреба на останалите от предишния дози и предстояща за идващите договорени количества.

Петър Москов като изпечен престъпник и камикадзе на Радан Кънев и е разигравал цирк с оставката си от зам.-председателския пост на ДСБ, научи още BNews, а междувременно през декември залага мината с новите ваксини.

Явно менторите на задкулисието от псевдореформаторите са замислили на финалната сцена да инжектират смъртоносен вирус на правителството със срок на действие от 1 месец преди да избухне скандалът. Само премиерът не разбра какъв сценарий му готвят от две години пешките на Костов и на Касим Дал.

Ето и документа, доказващ одобреното сключено споразумение между България и Турция за внос на нова партида отровни ваксини:

Р Е П У Б Л И К А   Б Ъ Л Г А Р И Я

М И Н И С Т Е Р С К И   С Ъ В Е Т

Препис

Р Е Ш Е Н И Е   977

от     14 декември     2015 година

ЗА одобряване проекти на споразумения за дарение между правителството на Република България и правителството на Република Турция

На основание чл. 9, ал. 2 и 3 и чл. 17 от Закона за международните договори на Република България

М И Н И С Т Е Р С К И Я Т    С Ъ В Е Т

Р Е Ш И:

1. Одобрява проекта на Споразумение за дарение между правителството на Република България и правителството на Република Турция, с което правителството на Република България дарява на  правителството на Република Турция 1 милион дози (50 000 ампули по 20 дози) ваксина срещу туберкулоза – Microbacterium bovis BCG, като основа за водене на преговори.

2. Одобрява проекта на Споразумение за дарение между правителството на Република България и правителството на Република Турция, с което правителството на Република Турция дарява на правителството на Република България 40 000 дози комбинирана петкомпонентна ваксина за деца (ваксина за дифтерия, тетанус, коклюш – ацелуларна компонентна, полиомиелит – инактивирана, хемофилус инфлуенце тип Б – абсорбирана), като основа за водене на преговори.

3. Упълномощава министъра на здравеопазването да подпише споразумението по т. 1 от името на правителството на Република България при условие за последващо утвърждаване.

4. Упълномощава министъра на здравеопазването да подпише споразумението по т. 2 от името на правителството на Република България и дава съгласие споразумението да влезе в сила от датата на подписването му.

Източник: BNews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари