Пенчо Милков скочи с парашут

3
На земята го посреща един от синовете му
На земята го посреща един от синовете му Снимка: България днес

Скок с парашут от 3500 метра височина направи русенският кмет Пенчо Милков

С екстремното преживяване 42-годишният градоначалник отпразнува успешното преборване на коронавируса, който го прати в болницата в дунавската столица за цели три седмици. След изписването му Милков е поставен и под карантина в семейната къща край Русе, така че в един момент животът навън започва много да му липсва. Затова и при първата възможност решава да скочи от високо, предава България Днес.

Преди дни излита със самолет от летището в монтанското село Ерден и екипът се издига на сериозна височина. В един момент отваря вратата на въздушното превозно средство и се хвърля в бездната. Няколко минути русенският кмет се рее в облаците, а след това благополучно успява да се приземи. Там го чакат децата му, които първи го поздравяват за смелото приключение. "Чувствам се жизнен", споделя Милков, който признава, че е имал нужда от нещо подобно след болничния престой. И в нито един миг не е изпитвал страх от свободното падане.

Младият градоначалник обича екстремните изживявания. От 15-годишен се занимава с парашутизъм - скачал е от всякакви самолети, от 800 до 2000 метра. Служил е в Парашутната бригада в Пловдив. Научил се е смело да се хвърля с главата напред във всяко ново предизвикателство, както самият той обича да казва. Признава, че един ден ще позволи на тримата си синове - Преслав, Борис и Калоян, също да скочат с парашут, но не и да се качат да управляват мотор.

"Имах двустранна пневмония, висока температура и задушаваща кашлица. След това ми включиха и кислород с тръбички в носа, за да се компенсира дишането. Благодарен съм за грижите на лекарите, сестрите и санитарите, на фона на собствените им тревоги и случващото се в страната, което следя непрекъснато", казва Милков за битката си с COVID-19. Той признава, че най-много са му липсвали децата, а след това е бил изключително щастлив, че са имали възможност да са заедно в селската им къща. "Слънце и детска глъчка на двора са най-доброто лечение", заключва философски русенският кмет, който ще има още скокове с парашут.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари