Пенчо Милков се срещна със социалния министър

1
По време на разговора бяха обсъдени възможностите за подкрепа за насърчаване на социалното включване на децата и възрастните хора с увреждания
По време на разговора бяха обсъдени възможностите за подкрепа за насърчаване на социалното включване на децата и възрастните хора с увреждания Снимка: Министерство на труда и социалната политика

Министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков проведе среща с кмета на община Русе Пенчо Милков.

По време на разговора бяха обсъдени възможностите за подкрепа за насърчаване на социалното включване на децата и възрастните хора с увреждания.

Пенчо Милков представи актуалното състояние на предоставяните от община Русе социални услуги. Министър Гьоков го запозна с новите моменти в нормативната база, която регламентира развитието на сектора и дава възможност за подобряване на достъпа и качеството на социалните услуги, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика (МТСП).

Двамата обсъдиха и възможностите за повишаване на възнагражденията на социалните работници след влизането в сила на Наредбата стандартите за заплащане на труда на служителите, осъществяващи дейности по предоставяне на социални услуги, които се финансират от държавния бюджет.

Кметът на Русе Пенчо Милков запозна министър Гьоков с идеята си за разширяване на целевите групи, които имат право на асистентска подкрепа по Закона за социалните услуги.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари