Пенчо Милков присъства на откриването на новата учебна база на Висшето военновъздушно училище в Плевен

8

Комплексът за авиационно обучение в Плевен подготвя кадри за военната и за цивилната авиация

Днес в Плевен бе открита сградата на Изнесения комплекс за авиационно образование/ИКАО/. На тържествената церемония, която бе открита от президента Румен Радев, присъстваха кметът на Община Русе Пенчо Милков, кметът и областният управител на Плевен Георг Спартански и Иван Петков, както и представители на Министерството на отбраната и Българската армия, държавната и общинска власт, както и институции с отношение към авиационното образование.

Силно вярвам, че новата учебна база ще послужи на всички ваши възпитаници да продължат да развиват своите летателни умения и искрена любов към родината“, каза кметът Пенчо Милков.

Той призова студентите да отстояват ценностите на учебното заведение и подари на академичното ръководство икона на Свети Георги с пожелание за сила и кураж в бъдещите дела.

Тържествената церемония започна с водосвет за здраве, а почетен строй от курсанти и преподаватели във ВВВУ, военнослужещи от Единния център за начална подготовка и военно поделение 38220, посрещна върховния главнокомандващ на Българската армия Румен Радев. Втори и 13-и Ученически гвардейски отряди от Плевен и Русе също се включиха в събитието.

Държавният глава връчи и свидетелствата за летателна правоспособност на полетен екипаж на курсантите от 011-о класно отделение, специализация "Летец-пилот", защитени след теоретичен курс пред Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация".

Проектът за укрепване на сградата на ИКАО е един от най-мащабните, реализирани от ВВВУ „Георги Бенковски“ през краткия период от възстановяването му. През 2020 г. с решение на Общинския съвет Община Плевен решава да предостави безвъзмездно на университета сградата на бившето ОУ „Марин Дринов“. Комплексът за авиационно обучение в Плевен е уникален с това, че подготвя кадри не само за военната, а и за цивилната авиация, уточниха от Община Русе. Целта на академичното ръководство е да няма деление между военна и цивилна авиация, а да бъде общонационална българска авиация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    ММ
    Аз искам чисти улици, но повече искам чиста вода. Чистата вода не тече от тръби от времето на Иван Шишман! Да, теменужки всеки може да сади пред общината, но да рискуваш името си, да да направиш по-качесвена водопреносна мрежа е по-трудно. Пък нека всеки има такава усмивчица, този знае защо се усмихва.
  • 8
    5
    МиЖитур
    Нерде Ямбол, нерде Стамбул? До там ли я докарахме, че да обикаляме из други вилаети? На мен, Пенчо, много ама много си ми неприятен тип. Все с една мазна усмивчица, сякаш сме цъфнали и вързали благодарение на теб, а като гледам лицата на щофьорите, докато си трошат ежечасно колите из Русе, виждам как любовта към теб расте и крепне.
  • 9
    4
    Русенец
    До БАИ Мордехай ...когото е търсил го е намерил-разбирай Президентът! Да се подмаже, да каже добра дума за Ънътоли, че да не вземе главния да го махне и отиде рахата и крепенето един друг на сладките постове и нищо-правенето, презентирано, като велики успехи и постижения!Ебаси тандемчето!
  • 8
    3
    реалист
    Само лилипути за кметове!
  • 10
    2
    баи мордехаи
    Кого е търсил там?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари