Пенчо Милков празнува Бабинден

2

Кметът на Русе участва в благотворително събитие на Съюза на пенсионерите - регион Русе

Изложба с благотворителна цел „От раклата на баба” беше организирана днес във фоайето на Доходното здание от Съюза на пенсионерите - регион Русе. Поводът е традиционния български празник Бабинден. Събитието бе уважено от кмета на Русе Пенчо Милков.

Отбелязването на този празник ни напомня за важността на семейството, традициите и обичаите. С вашата грижа успявате да предадете нашата култура и история на следващите поколения. Благодаря ви за посветеността към запазването на този красив обичай, както и за това как да поддържаме и обичаме традициите, които са неизменна част от националната ни идентичност“, каза Пенчо Милков, цитиран от пресцентъра на общинската администрация.

Председателят на Съюза на пенсионерите - регион Русе Мария Савова пожела здраве и дълголетие на участниците в благотворителната изложба.

Представени бяха плетива, изработени от сръчните ръце на пенсионерите. Те ще бъдат дарени на възрастните хора от дом „Възраждане“.

В празника се включиха и децата от ОбДЦКИ – Русе и възпитаници от Национално училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов", а пенсионерският клуб и читалището от кв. Средна Кула пресъздадоха традиционния ритуал “бабуване”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    9
    Бабата на Бееелнчо
    Браво зетко. Първата ти съпруга не те заслужаваше. Моята щерка е най-добрата за тебе. И двамата сте еднакво и много, ама много тъпи.
  • 12
    8
    Ха ха ха
    Смешно е! Кмет на бабинден! Дано е бил с панталони!
  • 13
    7
    русенец
    Сигурен съм, че и Макрон празнува Бабин ден.|:)
  • 17
    6
    Анализ
    Много взеха да го влачат в медиите като Б.М.Борисов и не е добре.Тръгнал е към залез.Почнат ли да те разнасят ,значи нещо куца и ти е време.
  • 11
    5
    Оле малеееее
    Баба Василена къде е? Не я виждаме на снимките. Във Възраждане, Боряна е добре. Децата и той. Пенчо да е спокоен. Той с Вгъзилена, ас с Минзухар.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари