Пенчо Милков поиска "разходка с лодка" по река Дунав за туристите

2
Кметът Община Русе се срещна с министъра на туризма Христо Проданов
Кметът Община Русе се срещна с министъра на туризма Христо Проданов

Министър Проданов подкрепя създаването на нова визия, с която да може да се усети духът на Дунав

Развитието на туризма в Община Русе и Дунавския туристически регион бяха основните теми, които обсъдиха днес кметът на Русе Пенчо Милков и министърът на туризма Христо Проданов. В срещата участва и заместник-кметът по икономиката Златомира Стефанова.

Пенчо Милков бе категоричен, че до момента средствата, отделяни за развитието на туризма и инфраструктурата в Северна България, са по-малки в сравнение с тези за Южна България, което обуславя и по-слабата активност на частните инициативи в областта на туризма.

Тримата разгледаха и темата, която засяга всички дунавски общини - речните круизни кораби и водният транспорт. Милков и Стефанова подчертаха значението на бързите проверки от РЗИ при акостирането на корабите, за да се представят повече дестинации в страната ни и да остане България в маршрутите на речния туризъм.

Повдигнат бе и въпросът за драгирането и поддръжката на водния път и създаването на единни правила със съседна Румъния за спокойствието на корабособствениците, плаващи в българо-румънския участък.

Възстановяването на връзките между дунавските градове с модерен вид транспорт по реката би донесъл нови възможности за туризма. Вярваме, че от Силистра, през Русе до Видин трябва да има връзка и разходки по реката", каза Пенчо Милков.

Той предложи Русе да бъде включен в експедиентски журналистически турове на Министерството на туризма, за да може да се популяризира като дестинация.

Министър Проданов увери, че ще подкрепи тазгодишното издание на русенското туристическо изложение "Уикенд Туризъм". През миналата година то бе отличено като най-доброто туристическо събитие, което даде основание на кмета да покани министъра да го открие през юни.

Златомира Стефанова изрази готовност общината да продължи активното си участие в Дунавския туристически регион и подчерта, че финансирането с цел създаването на обща маркетингова стратегия ще е от ключово значение за развитието на структурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    наблюдател
    В предизборна кампания ли сме?
  • 7
    5
    русенец
    Пенчо, да развъдим крокодили на Липника и да водим туристите да ги ловят? А може да ти направим мавзолей и да те положим в него. Ще е хубава атракция. Прочие, кога ще родиш някаква интелигентна идея? Вярно, адвокат си, ама все пак се напъни или се разкарай, че не ставаш за кмет.
  • 8
    4
    Иванаил от Русе
    Както се казва - "всичката Мара втасала, че и китка турила" че е на Пенча работата такава ! Каква работа свърши за две и половина години бе момче, как не те е срам бе ! Абе предлагам - да го пуснем Пенчо по течението, че и ние да се отървем от него. Ако трябва - и лодкаря ще му платим - щото той явно е за това няма да даде пари !
  • 10
    3
    Гост1
    Заведи ги кмете,да видят съвременна поливна система,манго с маркуча от бидон до реката,заведени ги да хапнат на Придунавски булевард ,където ти сервират през пътното платно персонала,да видят и плешивият булевард!
  • 12
    2
    аз
    Пенчо кога ще се разходи по разбитите улици на града? На дом майка и дете го остъргахте преди 3-4 години и го оставихте така, пълна пародия
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари