Пенчо Милков отдава почит пред делото и паметта на Баба Тонка

1

Русе почете паметта на Баба Тонка

Днес Русе отбеляза 131 години от смъртта на Баба Тонка, един от символите на града и на българската освободителна борба.

Кметът на Русе Пенчо Милков написа в социалната мрежа:

"Днес отдаваме почит пред делото и паметта на Баба Тонка - един от символите на Русе и на българската освободителна борба.

Навършват се 131 години от смъртта на жената, която се превърна в свещения образ на Българската майка.

Силният й родолюбив дух е наш завет - никога да не предаваме идеала за Свободна България.

Поклон!"

С поднасяне на венци и цветя пред паметника на Баба Тонка в Русе днес бяха отбелязани 131 години от смъртта на българската героиня.

Слова произнесоха кметът на града Пенчо Милков, заместник-областният управител Георги Георгиев и уредникът в Русенския исторически музей Ренета Рошкева.

Главиницкият епископ Макарий - викарий на Русенския митрополит, и свещеници отслужиха заупокойна молитва.

В церемонията се включиха Общинският духов оркестър на Русе и Младежкият гвардейски отряд към Общинския младежки дом.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    9
    фалшивите
    Защо от БСП нямаше венец,а само червени бабички за цвят и декорация?
  • 6
    8
    до 7-мия
    Ами да не би софиянци да са дошли тука да гласуват за него, вие къде бяхте, за риба или за гъби?!? И не ми излизайте с номера „нямаше за кого да гласувам“! Избира се най-малкото зло, или ако не участваш в избора, приемаш това, което другите са избрали! Бай дъ уей, има едно правило: Син за баща си не отговаря!
  • 9
    7
    До петия
    Човече, не съм казал нищо за кметът на голямото село, нарекло се София. Шопите, защото са много умни и красиви си го избраха, халал да им е. Той не ме интересува, и без това ходя много рядко и то при крайна нужда в голямото село. Мен ме интересува Русе, и това че кметчето ще успее да довърши делото на дядо си и да унищожи града ни.
  • 14
    6
    васко жабата
    Само червени боклуци правят навалица за селфита на корумпирания кмет.
  • -14
    5
    майтап бе, уили!
    Ако не беше отишъл, що не е отишъл, като отиде, що отиде?!? Шизофрения някаква! Значи е добре внук на ДС-ейска фамилия и от двете страни да е кмет на София, но не е добре внук на ДС-ар да е кмет на Русе?!? На 90% от днешните „демократи“ фамилията им е комунистическа, ама това не им пречи да громят комунизЪма! Нещо нечистоплътно лъха......
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари