Пенчо Милков награди Теодор Цветков за новия му плувен рекорд

1
Кметът на Русе: Благодаря ти, че непрестанно показваш на мен и на всички русенци колко велика е човешката воля
Кметът на Русе: Благодаря ти, че непрестанно показваш на мен и на всички русенци колко велика е човешката воля

Кметът на Русе: Благодаря ти, че непрестанно показваш на мен и на всички русенци колко велика е човешката воля

Пенчо Милков награди Теодор Цветков за рекордното му 71 - часово плуване във водите на езерото в Лесопарк „Липник“. Плувецът, известен със своите каузи, получи статуетка „Русе“ и икона на Св. Георги Победоносец - символ на сила и закрилник на Русе.

„Герой не е този, чиито мускули са най-големи, а този, който е отдал живота си на нещо по-голямо от себе си. Благодаря ти, че непрестанно показваш на мен и на всички русенци колко велика е човешката воля”, каза кметът. Той изрази увереност, че подвизите на Теодор Цветков ще оставят ярка следа в историята на града.

Плувецът разкри трудностите, които е преживял по време на поредното си предизвикателство. Най-тежкият момент е бил, когато е получил треска заради ниската температура в езерото. Благодарение на своя екип, стоял неотлъчно до него, е успял да се справи с психическото и физическо изтощение.

В последните часове от своя маратон русенецът е имал нужната сила да издържи и планираните 72 часа, но медицинските лица са изискали да спре час по-рано заради бурята, разразяваща се по това време над Николово и околностите. Въпреки това Теодор успява да постигне своята цел и да постави рекорд на Гинес. В момента той и екипът му очакват официалното становище от световната организация, което отнема техническо време.

Цветков разказа и за следващата си кауза. Желанието му е да преплува Мраморно море, като по този начин да обедини българския и турския народ, показвайки че всички сме равни, без значение какъв език говорим и каква вяра изповядваме.

Теодор Цветков изрази благодарност към кмета и цялата общинска администрация за безрезервната подкрепа през трите дни на неговото предизвикателство на езерото „Липник“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    Ядосан
    С бузки като две кИфтенца и чертичка за устенца, този тотално неуспешен човекокмет е вреден за град Русе! Животът, Пенчо, не е да тичаш пред обектива и да се тагваш наред. Животът е да нагазиш в лайната и да ринеш, да ринеш, докато ги изчистиш, но на теб нито ти се цапа, нито ти се поти. Не ставаш за кмет, съжалявам.
  • 1
    4
    аa
    къв сваляч е този с гъз по-голям от русе
  • 4
    3
    Моето име
    За Пенчо се пише само ако някой друг е свършил нещо. Чудя се как му излезе име на сваляч.
  • 6
    2
    ...
    защо се подпираш на патеричка? обясни на обществото.
  • 5
    1
    аз
    Пенчо а да асфалтираш някоя от много криви улици в Русе нема? Почваш да ставаш противен
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари