Пекин засили мерките срещу коронавируса

0
Местните власти в Шанхай планират да изградят карантинен център с 3250 легла на малък остров близо до центъра на града
Местните власти в Шанхай планират да изградят карантинен център с 3250 легла на малък остров близо до центъра на града

Местните власти в Шанхай планират да изградят карантинен център с 3250 легла на малък остров близо до центъра на града

Местните власти в столицата на Китай - Пекин, засилиха проверките на жителите си и поставиха под локдаун някои жилищни комплекси, след като случаите на ковид в страната през последните седмици се увеличиха четворно, предаде Ройтерс. Това се случва на фона на конгреса на Китайската комунистическа партия, който започна миналата неделя и се очаква Си Цзинпин да удължи управлението си, предава БТА.

Градът, в който живеят 21 милиона души, съобщи за 18 нови случая на ковид, предадени на местна почва за предходния ден, което прави общия брой на заразени с коронавирус 197 в рамките на 10-дневен период. Това бележи четворно увеличение от регистрираните инфекции за предходните 10 дни.

Докато нивата на заразата в КНР са по-ниски от тези в други страни, ограниченията в Пекин се засилват заради китайската политика за нулев ковид. Здравните власти в Пекин призоваха за по-строги проверки на хора, които будят съмнение, че са носители на заразата, както и щателни проверки на тези, които посещават супермаркети и фитнес зали - места, за които се предполага, че е възможно струпване на много хора.

Някои жилищни комплекси бяха поставени под тридневен локдаун заради подозрения на заразени с ковид, при условието той да бъде удължен, ако се появят нови случаи на коронавирус.

През последните дни Китай обеща да се придържа към своята политика за нулев ковид въпреки нарастващото обществено разочарование. Щетите върху икономическото положение на страната са налице, а спекулациите, че мерките скоро ще бъдат разхлабени, се оказаха грешни.

Подобно на други китайски градове, Шанхай се бори с нововъзникнали ковид огнища. Местните власти тази седмица разкриха, че планират да изградят карантинен център с 3250 легла на малък остров близо до центъра на града.

В периода април - май градът с 25 милиона души претърпя продължителен локдаун, след като бяха регистрирани стотици хиляди случаи на коронавирус в икономическия хъб. Подобни карантинни центрове има и в други големи градове, включително Пекин и Гуанчжоу, в които се провежда рутинно тестване за ковид.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари